CiddiGazete- Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki PORTAŞ A.Ş. aracılığıyla Kılavuz ailesine 7 milyar liralık ihale verildi.

Cengiz Topel Yıldırım, Ayşe Sucu'yu sordu Cengiz Topel Yıldırım, Ayşe Sucu'yu sordu

Bu ihalelerin organizasyonunda ise İyi Parti'den istifa eden Ankara Milletvekili Adnan Beker ve çocuklarının olduğu iddia edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki PORTAŞ A.Ş. aracılığıyla verilen ihaleler konuşulmaya devam ederken, Kılavuz ailesi ile ilgili yeni detaylar patladı.

TERÖRDEN SABIKALI ŞİRKET YÖNETİCİSİ

CHP Keçiören Belediye Başkan Adayı Mesut Özarslan aracılığıyla ABB'den 7 milyar liralık ihale alan Kılavuz ailesinin Yoljan, Proyap, Jannes şirketlerinin başında bulunan Ali Kılavuz'un "terör" sicili olduğu öğrenildi.

1994 ve 1997 yıllarında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "devlete karşı işlenen suçlar"dan yargılanan Diyarbakır Silvan Doğumlu Ali Kılavuz, ayrıca 2019 yılında da Tunceli Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

Ali Kılavuz'un ayrıca Adana'da "Terörle Mücadele"de işlem gördüğü iddia edildi.

DEĞİRMENİN SUYU NEREDEN GELİYOR?

MHP'den İyi Parti'ye transfer olan Mesut Özarslan, Meral Akşener'in referansıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki Portaş'ın yönetim kurulu başkanlığına getirildi.

Portaş'a tarihinde ilk kez zarar ettiren Mesut Özarslan, milyon dolarlık ihaleleri yeterlilik belgesi olmayan bir aile şirketine vermesiyle dikkati çekti.

Daha sonra İyi Parti'den istifa edip aday olabilmek için CHP saflarına katılan Özarslan, Keçiören'deki belediye başkan adaylığı sürecindeki harcamalarıyla gündeme geldi.

ABB'den aldığı maaşla orantısız para harcayan Mesut Özarslan, seçim kampanyasında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin elemanlarını ve imkanlarını kullandı.

Seçim çalışmasında harcadığı para MASAK'ın da dikkatini çekecek rakamlara ulaşan Mesut Özarslan, mal varlığını açıklamadı.

ADNAN BEKER NE SÖYLERSE O OLUR

AKP, MHP, CHP ve İyi Parti ile yakın ilişki içindeki Ankara milletvekili Adnan Beker, Melih Gökçek döneminde olduğu gibi Mansur Yavaş döneminde de Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin en etkili ismi oldu.

Yüksel Arslan ve Mesut Özarslan gibi düşük profilli siyasetçilerin kariyerlerini planlayan Adnan Beker, İyi Parti genel merkezine de bir dönem para yağdırdı.

(CiddiGazete/ Odatv)