CiddiGazete- Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Marmara, Ege, Akdeniz Bölgeleri ile (Kastamonu, Sinop hariç) Batı Karadeniz, İç Anadolu’nun batı ve güney, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Güney Ege ve Akdeniz kıyıları ile Kütahya, Uşak, Bolu, Düzce, Zonguldak, Adıyaman ve Şanlıurfa ile Ankara'nın kuzeybatı, Manisa’nın güney ve doğu, Burdur’un doğu, Isparta, İzmir, Balıkesir ve Bursa’nın güney çevrelerinde yerel kuvvetli olarak beklendiği belirtildi.

Rüzgarın, Marmara’nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Antalya'nın doğu kıyı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Yağış beklenen iller şöyle:

Bursa, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Afyon, Denizli, İzmir, Muğla, Adana, Antalya, Hatay, Isparta, Ankara, Eskişehir, Konya, Bolu, Düzce, Elazığ, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa.