CiddiGazete- Ürdün'ün kuzeydoğusunda, Suriye sınırına yakın konuşlanmış ABD güçlerine yönelik insansız hava aracıyla (İHA) düzenlenen saldırıda 3 ABD askerinin öldü, 34 kişi de yaralandı.

Saldırıyı Irak'taki İran destekli İslami Direniş Örgütü üstlendi.

BIDEN: HESAP SORULACAK

Saldırıya tepki gösteren ABD Başkanı Joe Biden, "Saldırının Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren İran destekli radikal militan gruplar tarafından gerçekleştirildiğini biliyoruz" dedi.

Saldırının sorumlularından, ABD'nin seçeceği zaman ve şekilde hesap sorulacağını belirten Biden, bu savaşta mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

"SEÇTİĞİMİZ ZAMAN VE YERDE KARŞILIK VERECEĞİZ"

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada "ABD güçlerine yönelik saldırılardan İran destekli milisler sorumlu ve biz de kendi seçtiğimiz zaman ve yerde karşılık vereceğiz" ifadelerini kullandı.

CUMHURİYETÇİLER'DEN SALDIRI ÇAĞRISI

Rusya'da çarpıcı yerel seçim analizi Rusya'da çarpıcı yerel seçim analizi

7 Ekim'de 2022'de Gazze'deki savaşın başlangıcından bu yana Orta Doğu'da ABD ilk kez askeri kayıp verdi. Bu gelişmenin ardından ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komitesi Üyesi Cumhuriyetçi Senatör Roger Wicker, Biden yönetimini İran hedeflerine ve liderlerine "doğrudan" saldırmaya çağırdı.