CiddiGazete- İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Rusya'dan yapılan açıklamaların aksine Rus ordusunun Ukrayna işgalinin ilk gününde başarısız olduğunu ve ağır kayıplar yaşadığını söyledi.

Sky News kanalına konuşan Wallace, Ukrayna'da 450'den fazla Rus askerinin öldüğünü belirtti. Rusya'nın şu ana kadar başlıca hedeflerinden hiçbirine ulaşamadığını kaydeden Wallace, “Bizim görüşümüze göre Rusya'nın amacı tüm Ukrayna'yı işgal etmek” dedi.

SWIFT AÇIKLAMASI

Wallace, BBC'ye yaptığı açıklamada da İngiltere'nin Rusya'yı SWIFT küresel bankalararası ödeme sisteminden çıkarmak istediğini açıkladı. Wallace "Daha ileri gitmek istiyoruz, Rusların dünya genelindeki doğalgaz ödemelerini almalarını sağlayan finansal sistem olan SWIFT konusunda daha ileri gitmek istiyoruz ama biliyorsunuz, pek çok şey gibi, uluslararası kuruluşlar ve her ülke onların SWIFT sisteminden çıkarılmasını istemiyorsa, bu zorlaşıyor" diye konuştu.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ise, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile yaptığı telefon görüşmesinde önümüzdeki günlerde Ukrayna'ya daha fazla destek sözü verdi.

Rusya'nın Ukrayna'nın farklı noktalarına askeri müdahalesi devam ederken, başkent Kiev'de siren sesleri ve patlamaların arasında gergin bir bekleyiş devam ediyor. Ukrayna'daki üst düzey yetkililere göre Rus ordusu Kiev'e doğru hızını artırarak ilerliyor.