CiddiGazete- Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem felaketinin yaşandığı bölgede çelik konstrüksiyondan 500 yeni okul yapılacağını bildirdi.

Bakan Özer, Kahramanmaraş'taki çadır kentte yaptığı açıklamada deprem bölgesinde yürütülen 'eğitimde normalleşme seferberliği' konusundaki çalışma planlarını anlattı.

Bakan Özer, "Bu bölgeye 500 tane yeni ve çelik konstrüksiyonlu prefabrik okul, yani sabit okul yapacağız. Bu konudaki planlamaların son aşamasındayız. Hızlı bir şekilde yeni okullarla bölgemizi takviye etmeye devam edeceğiz. Bunlar kalıcı okul olacak ve kaldırılmayacak" dedi.

18 MİLYON 750 BİN ÖĞRENCİ

Yeni nesil yapı teknolojisi kullanılarak inşa edilecek okulların deprem güvenliğini sağlayıp hızlıca oluşturulacağını belirten Özer, "18 milyon 750 bin öğrencimiz eğitim öğretimine devam ediyor. Şu anda bölgedeki 4 ilimizde 861 bin öğrencimizi de eğitim öğretimle buluşturmak için Bakanlığımızın tüm imkanlarını seferber ediyoruz.

Buradaki amacımız; çocuklarımızın psikoeğitimini sağlamak ve bu anomali durumundan hızlı bir şekilde kurtulması için onları öğretmenleri ile buluşturmak. Bizim için öğrenci ve öğretmenin buluştuğu yer okuldur, bu çadır ve konteyner de olabilir. Bu süreçlerin hepsini birlikte atlatacağız” diye konuştu.

LGS VE YKS SINAVLARI

Diğer yandan depremden etkilenen on ilde LGS ve YKS sınavına girecek öğrenciler için oluşturulan destekleme ve yetiştirme kurslarında da uzman öğretmenlerin öğrencilere destek sağladığını kaydeden Bakan Özer, bölgedeki halk eğitim merkezlerinde bulunan 39 bin 736 kursiyer için ise kumaştan makineye, ihtiyaç olunan her türlü konuda Bakanlık olarak destek verileceğini sözlerine ekledi.