CiddiGazete- Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, 1960'lı yıllarda yapılan ve içerisinde 59 dükkân bulunan Anafartalar Belediye Çarşısı için harekete geçti.

ÇARŞI TARİHİ DOKUSUNA UYGUN HÂLE GETİRİLECEK

Uzun süredir bakımsız hâlde bulunan çarşı için hazırlanan proje Ankara Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı. Bunun üzerine çalışmalara hemen başlayan Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı ekipleri tarafından proje kapsamında çarşının çatısı yenilenecek; tabela ile cepheleri tarihi dokuya uygun malzeme ile tek tip olacak şekilde tekrar yapılacak, kepenk ve tenteleri yenilenerek dış zemin kaplaması düzenlenecek.

"ÇARŞI ESKİ CANLI GÜNLERİNE KAVUŞACAK"

60 yıllık tarihi Anafartalar Belediye Çarşısı'nda yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi veren ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, şunları söyledi:

- 60 yıllık tarihi olan bir çarşımızdır. Çok özel bir yeri vardır. Ama gördüğünüz gibi uzun süredir bakımsız kaldığı için ve sonradan yapılan eklentilerden dolayı 60 yıllık çarşı özellikle fiziki hâlinin özgün dokusunu kaybetmişti.

- Sayın başkanımız Mansur Yavaş'ın Ulus'taki diğer çalışmaları kapsamında burada da yenileme çalışmamızı yapıyoruz. Amacımız Ankara kent tarihinde çok özel bir yeri olan bu özel çarşıyı özgün dokusuna göre yeniden düzenleyerek Ankara alışveriş tarihinde hak ettiği yere, eski canlı günlerine kavuşturmak.