CiddiGazete- Tarihinde ilk kez 6. yasama yılına erişen TBMM'de, yine tarihte ilk kez 600 milletvekili görev yaptı. 2018'de 600 olan vekil sayısı; bakanlık atamaları, belediye başkanlığı tercihleri, ölümler, vekillik düşüşleri ve istifa gibi gerekçelerle dönem sonunda 23 kişi eksilerek 577'ye düştü.

TBMM, "fiilen" sona eren 27. döneme 25 Haziran 2018'de 600 vekille başladı ancak yaklaşık 5 yıllık süreçte milletvekili sayısı 23 kişi azaldı. TBMM'den ayrılan bazı isimler şöyle:

Süleyman Soylu: AKP'den İstanbul milletvekili seçilen Soylu, 9 Temmuz 2018'de İçişleri Bakanlığı'na atandı ve vekilliği sona erdi.

Mevlüt Çavuşoğlu: AKP'den Antalya milletvekili olan Çavuşoğlu, 9 Temmuz 2018'de Dışişleri Bakanı olarak görevlendirildi ve TBMM'den ayrıldı.

Berat Albayrak: AKP'den İstanbul milletvekili seçilen Albayrak, 9 Temmuz 2018'de Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanınca vekilliği düştü. Albayrak, Kasım 2020'de de bakanlık görevinden "affını" istedi.

Abdulhamit Gül: AKP'den Gaziantep milletvekili seçilen Gül, 9 Temmuz 2018'de Adalet Bakanlığı'na getirilince vekilliği son buldu. Gül, Ocak 2022'de bakanlık görevinden de "affını" istedi.

Eşref Fakıbaba: AKP'den Şanlıurfa milletvekili seçilen Fakıbaba, partisine yönelik eleştirilerini dile getirerek AKP'den istifa etti. 26 Ekim 2022'de milletvekilliğinden de istifa eden Fakıbaba, İyi Parti'de genel başkan danışmanlığı görevine getirildi.

Deniz Baykal: CHP'den Antalya milletvekili seçilen önceki dönem CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, uzun süredir tedavi gördüğü rahatsızlığı sonucu 11 Şubat'ta yaşamını yitirdi.

Yakup Taş: 6 Şubat'taki depremde ailesiyle birlikte Adıyaman'da enkaz altında kalan AKP Adıyaman Milletvekili Yakup Taş, iki gün enkaz altından çıkartılamadı ve hayatını kaybetti.