CiddiGazete- En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılması ile geçici işçilere kadro verilmesini de içeren kanun teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına sunuldu.

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, söz konusu kanun teklifi ile ilgili açıklama yaptı.

Akbaşoğlu özetle şunları söyledi:

6 MİLYONA YAKIN KİŞİ

“En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL'ye çıkacak. Hem SSK'lılar hem BAĞKUR'lular hem de 2 milyon 250 bin EYT kapsamındaki vatandaşlarımız da buradan yaralanacak. Onların da emekli maaşı 7 bin 500 TL'ye çıkacak. 11 milyona yakın bir vatandaşın bundan yararlanacağını tahmin ediyoruz. 6 milyona yakın vatandaşımız 2 bin TL'ye yakın bir rakam artışından yararlanacak.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA SONU

Bugün kanun teklifini veriyoruz. Plan Bütçe Komisyonu Başkanımızın annesi rahmetli olmuştu. Salı günü gelirse komisyonda görüşme başlar. Muhalefetin de buna olumlu bakacağını, hızlı şekilde geçeceğini tahmin ediyoruz. İnşallah önümüzdeki hafta sonunda bu konuyu bitiririz.

7500 TL'DEN YÜKSEK MAAŞ ALANLAR

7 bin 500 TL altında maaş alan kimse onların maaşı 7 bin 500 liraya çıkarılacak. 7 bin 500 TL üzerindeki maaşlar aynı kalacak.

BAYRAM İKRAMİYESİ

Şu anda bayram ikramiyesiyle ilgili bize gelen bir bilgi yok. Cumhurbaşkanımız açıkladı, böyle bir şey varsa gereğini yaparız.”

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

NTV-Star TV özel yayınına konuk olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen canlı yayında, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in emeklilere yönelik bir müjdesi vardı; en düşük emekli aylığının ve emeklilere verilen bayram ikramiyelerinin yükseltilmesi için bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Nasıl bir çalışma söz konusu ve asgari ücret için de benzer bir düzenleme, yeni bir artış söz konusu olur mu ara dönemde sorusuna, "Bu ekrandan o zaman bunu açıklayayım. Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık ve bu rakamı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla bu çalışmayı yaptık. Demek ki açıklamak yine bana kaldı. Şimdi çalışma tamamlanınca ayrıca sunacaklar ama ben bu akşam buradan güzel bir müjdeyi vermiş olayım. O da bunu 7 bin 500 lira olarak inşallah bu akşam buradan açıklamış oluyoruz. Hayırlı olsun” cevabını vermişti.