CiddiGazete- Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi, AKP Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı, AKP MKYK üyesi Korkmaz Karaca ile ilgili iddialar gündemi salladı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, ilk olarak kara para aklamaktan Avusturya'da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz'ın Korkmaz Karaca'ya Audi A8 marka bir araç tahsis ettiğini söyledi.

YALISINI DA OFİS OLARAK KULLANMIŞ

SBK-Korkmaz Karaca ilişkisi, yaklaşık 3 milyon liralık Audi A8'le kalmadı, Beylerbeyi'ndeki tarihi yalıya kadar uzandı.

Karaca'nın, ofis olarak kullandığı SBK'nın yalısında "bazı gazetecileri" ağırladığı ortaya çıktı. Gazetecilerin ziyareti 10 Şubat 2020'de sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

Korkmaz'ın tahsis ettiği aracı ödünç olarak kullandığını iddia eden Karaca'nın, Korkmaz'ın yalısını neden çalışma ofisi olarak kullandığı sorusu ise henüz cevap bulmadı.

SBK PATLAYINCA YALI SATIŞA ÇIKARTILDI

SBK Holding'in iştirakleri arasında yer alan ve borç yapılandırması yapan şirketi Mega Varlık'ın da halen merkez ofis olarak kullandığı yalı Nisan ayında satışa çıkartıldı.

İstanbul Beylerbeyi’nde bulunan ve ikinci derecede tarihi eser özelliği bulunan yalı, Garanti Bankası tarafından satılacak. Tarihi yalı için 60 milyon lira başlangıç bedeli belirlendi.

2014 YILINDA SATIN ALINDI

Şirketin merkez olarak kullandığı tarihi yalı, 2014 yılında yine SBK Holding iştiraki olarak bilinen Setap Teknoloji Sistemleri tarafından 14 milyon 500 bin liraya satın alındı.

Beylerbeyi İskele Caddesi'nde 16 kapı numarası olan yalı, 390 metrekare büyüklüğüne sahip. Toplamda 817 metrekare arsa yüzölçümü üstünde yer alıyor.

Zeminle birlikte 3 katlı olan yalıda 8 oda ve 1 salon bulunuyor.

Fazıl Bey Yalısı'nın hemen bitişiğinde bulunan yalı, satın alındıktan sonra restore edilerek yenilendi. Boğaz'ın her iki tarafına da hakim konuma sahip ve Çırağan Sarayı, Dolmabahçe ve Beylerbeyi Sarayı'nı da görüyor.