CiddiGazete- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye sorduğu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sorusu yüzünden Anadolu Ajansı'ndan kovulan Musab Turan, Instagram hesabından açtığı canlı yayınla açıklama yaptı.

Turan, babasının da Necmettin Erbakan'n öğrencilerinden ve AKP teşkilatından olduğunu söyleyerek bir birey olduğunu hatırlattı ve bir bakan danışmanının kendisine "Soru sormuyoruz" demesine sinirlenerek bu soruyu sorduğunu söyledi.

Musab Turan'ın açıklamaları şöyle:

"Ben gündemi takip eden bir insanım, toplumun nasıl kalkınacağına dair bir kitap da yazdım. Ben Allah'a hep beni aileme mahcup etme diye dua ederim. Özellikle babama mahcup olmaktan Allah'a sığınırım. Ak Parti hareketini Sultanbeyli'de başlatan bir isimdir. Ama ben de bir bireyim. Bugün yaşananları kısaca özetleyeyim.

"BAKAN DANIŞMANI, 'SORU SORMUYORUZ' DİYE UYARDI"

Normal haber telaşıyla gündemi takip eden biri olarak oradaydım. Sayın Bakan'ın danışmanı Rıdvan Tezel (Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin Basın danışmanı), pişkin bir şekilde kulağıma eğilerek 'soru sormuyoruz' dedi. Benim burada kayışım attı.

"TRT, DHA VE AA SİZE NE SORABİLİYOR?"

Orada zaten TRT, DHA ve AA var. Bu adamlar zaten size ne sorabiliyor ki? Bir tane soru sordum, baktım bu özgüven hayra alamet değil.

ERDOĞAN'A ÇAĞRIDA BULUNDU

Zaten kendi içimde AK Parti'nin artık fabrika ayarlarına dönmesi gerektiğini düşünüyorum. Siyasetin adalet ekseninde kendi rayına oturması lazım. Ülke siyasetinin rayına girmesi ve huzur ortamı gerekliydi. Ben de kendime bir sorumluluk biçtim, pişkin bakan danışmanının sözleri bana sorumluluk yükledi.

Hatamı da kabul ediyorum, sorularını sordun abi neden çocuğunu karıştırıyorsun onu içinde tutsaydın diyorum. Onu söylemem şık olmadı, bunu kabul ediyorum. Bu durumun da benim onurla, gururla çalıştığım Anadolu Ajansı'nın kurumsal kimliğine halel getirdiğini düşünüyorum.

Çalışma arkadaşlarımı zor durumda bıraktığımı düşünüyorum. Sorunun sonunda duygusallaştığım için özür dilerim ama soruyu sorduğum için özür dilemem çünkü AK Parti'yi herkes bitirmeye çalışıyor.

İyi giden şeylere kimse bir şey demiyor. Ak Parti'nin fabrika ayarlarına dönmesi gençlerimizin, çocuklarımızın geleceği için çok önemli. Sayın cumhurbaşkanım içinizdeki merhameti uyandırın. Allah bizimledir, lütfen. Saygılarımla."