CiddiGazete- Yandaş medyanın AKP PR'ı yapmaya çalıştığı ancak sahada durumun çok farklı olduğu deprem bölgesinde vatandaş ekmek ve su bulmakta bile güçlük çekiyor...

Tüm imkanlarını seferber eden belediyelerden ABB de deprem bölgesine ilk koşan kurumlardan oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mansur Yavaş'ın da dün ziyaret ettiği Hatay'da ekmek üretimine başladı.

Deprem bölgelerine gönderilen yardım konvoyunda yer alan Ankara Halk Ekmek Fabrikası'na ait seyyar mutfak, bu sabah ilk üretimini gerçekleştirdi. ABB Başkanı Mansur Yavaş, Hatay'da depremzede vatandaşlarımız için üretime başlayan seyyar fırının konumunu paylaştı ve "Hatay'da mobil ekmek fırınımızın ilk ekmekleri pişti" dedi. Yavaş, seyyar fırının Hatay Karayolları 53. Şube'nin yerleşkesinde olduğunu bildirdi.

100'DEN FAZLA CANI KURTARDI

Türkiye'yi yasa boğan haberin alınmasının ardından hava ve karayoluyla deprem bölgesine gönderilen Ankara İtfaiyesi arama kurtarma ekipleri de deprem bölgelerinde sürdürdüğü çalışmalar sonucunda göçük altında kalan 100'den fazla canı kurtararak hayata tutunmalarını sağladı.

Hatay'da bulunan ekipler, İskenderun Limanı'nda gerçekleşen yangının söndürme çalışmalarında da görev aldı.

SAĞLIK PERSONELİ DE DEPREM BÖLGESİNDE

Depremin ilk günüden itibaren tüm imkânlarını seferber eden ABB; 3 ambulans, 2 doktor, 12 sağlık personeli, ilaç, tıbbi ve sarf malzemesinin de bulunduğu sağlık ekibini Adıyaman'a gönderdi.

YARDIM ALIMI ŞİMDİLİK DURDURULDU

Ankaralılar, ABB'nin BELKO Soğuk Hava Deposu ve Macunköy Depolama Alanı'na yardım göndermeye sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti. ABB, yardımların toplandığı iki alanında tam kapasitesine ulaşması nedeniyle sosyal medya hesaplarından "BELKO Soğuk Hava Deposu ve Macunköy Depolama Alanı tam kapasiteye ulaşmıştır. İhtiyaç duyulması halinde tekrar duyuru yapılacaktır. Destekleriniz için teşekkür ederiz. Yaralarımızı hep birlikte saracağız" mesajı paylaşıldı.

Kamyon ve TIR tedarik etmek isteyen Ankaralılar ise Başkent 153 hattını arayabilirler.