CiddiGazete- Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamladı. Başkentlilerin huzurlu, güvenli ve sağlıklı bir ortamda bayram geçirmesi için gerekli önlemleri alan ABB, kapsamlı temizlikten gıda denetimine kadar birçok noktada çalışma gerçekleştirdi.

ANKARA ZABITASI DENETİMLERİ ARTIRDI

Zabıta Daire Başkanlığı bayram öncesi yolcu yoğunluğunun yaşandığı AŞTİ'de denetimlerini artırdı.

Ankara Zabıtası, şehirler arası otobüslerin bagajları, yolcu listeleri ve çalışma belgelerini tek tek kontrol ederken, bayram boyunca vardiyalı 7/24 çalışacak olan BUGSAŞ güvenlik de AŞTİ'de şu tedbirleri uygulayacak:

- Yeterli sayıda görevli ile fiziki güvenlik tedbirleri alınarak 7/24 kamera merkezinden takip yapılacak,

- Giriş-çıkış fiziki kontrollerin yanı sıra x-ray cihazlarından da vatandaşların güvenlik kontrolü sıkı denetimle sağlanacak,

- Danışma hizmetleri ve kayıp eşya bürosu da 7/24 personeliyle hizmet verirken, tesiste temizlik ve hijyen kurallarının uygulanmasındaki hassasiyet bayram süresince devam edecek.

OTOBÜS BİLETİ UYARISI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Rıfkı Demircan, zabıta ekiplerinin 7/24 denetim yaptığını belirterek, "Başkentimizde gerek tatile giden gerekse memleketine gidecek olan vatandaşlarımızın daha güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla zabıtalarımız ve polislerimiz ile tüm önlemlerimizi aldık. Vatandaşlarımızın özellikle otobüs biletlerini AŞTİ içerisinde bulunan yazıhanelerden almasını tavsiye ediyoruz. Tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nı kutluyoruz" dedi.