CiddiGazete- Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentlilerin spora olan ilgisini artırmak ve Ankara'yı sporun da başkenti yapmak için çeşitli spor etkinlikleri düzenlemeye devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi organizasyonuyla Başkent, 25 Eylül Pazar günü duayen gazeteci ve spor yazarı Ali Öcal anısına düzenlenecek "ABB Ali Öcal Kupası"na ev sahipliği yapacak. ABB FOMGET Gençlik ve Spor Kulübü ile Karadeniz Ereğli Belediyespor, 25 Eylül 2022 Pazar günü saat 17.00'de Yenikent Osmanlı Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

KUPA MAÇINA AİLESİ DE KATILACAK

Merhum gazeteci Ali Öcal'ın ailesinin de izleyeceği müsabakanın önemine değinen ABB FOMGET Gençlik ve Spor Kulübü Yöneticisi Taner Bozkuş, "Takımlarımızın sezona hazırlıkları kapsamında önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ankara sporuna önemli katkıları olan deneyimli spor yazarı Ali Öcal'ı böyle bir kupa maçı ile anacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, taraftarları bu özel maça bekliyoruz" dedi.

ALİ ÖCAL KİMDİR?

Ali Öcal, 18 Mart 1958'de Ankara'nın Çamlıdere ilçesinde doğdu. Gazetecilik mesleğine 19 yaşında, Ankara'nın Bab-ı Ali'si olarak adlandırılan Rüzgarlı Sokak'taki gazetelerde amatör spor haberleri yaparak başladı.

Bir dönem Çamlıdere'de kendi gazetesini de çıkaran Öcal, Habertürk Gazetesi'nde görev yaptığı dönemde Ankara'daki tüm amatör spor kulüplerinin sesini kamuoyuna duyurmak için çalıştı. Öcal, Habertürk'ün yanı sıra Anayurt, Star, Sabah gazetelerinde de görev yaptı.

Çalışmalarının merkezine amatör sporlar, okul sporları ve siyaset-spor ilişkisini yerleştiren Ali Öcal, son olarak golankara.com internet sitesinin genel yayın yönetmenliğini sürdürüyordu. Öcal, 4 Ekim 2021'de geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.