CiddiGazete- Depremden yaklaşık dokuz saat sonra Kahramanmaraş'a ulaşıp Trabzon Caddesi'nde enkaz altından afetzede kurtarmaya başlayan ilk ekip olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, hizmetlerine bir yenisini daha ekledi.

Kahramanmaraş'ta AFAD ile koordinasyon içinde çalışan ve lojistik üs oluşturan Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kentin merkezine kurduğu sabit duş alanlarını da faaliyete geçirdi.

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün dün akşamki canlı yayında, "Ben Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni kentimizde görmedim" diyerek herkesi şaşırtmasına rağmen, ABB'nin hizmetlerinden binlerce afetzede istifade etmeye başladı.

Kullanım ömrünün dolması nedeniyle atıl duruma düşen EGO otobüslerini mobil duş, kazan dairesi, yatakhane, berber ve çamaşırhaneye dönüştürerek deprem bölgesine gönderen Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş'ta kurduğu yerleşkede şimdi de sabit duş ve çamaşırhane merkezi oluşturdu.

Dulkadiroğlu ilçesi Yavuz Selim Mahallesi'nde bulunan Nurettin Topçu Anadolu Lisesi'nin bahçesine kurulan ABB Deprem Koordinasyon Merkezi'ne depremzede vatandaşlar için Temel İhtiyaçlar Alanı oluşturuldu.

duş 2-1

Kadınlar için ayrılan bölümün mahremiyetini sağlamak için ANFA'nın kadın güvenlik personelleri görev yapmaya başladı.

YAVAŞ: DEPREMZEDE VATANDAŞLARIMIZIN HİZMETİNDEYİZ

TIR dorselerinin dönüştürülmesi ile kurulan hijyen merkezinin hizmet vermeye başladığını sosyal medya hesaplarından duyuran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Kahramanmaraş'ta mobil otobüs ve TIR'lardan oluşturduğumuz Sabit Hijyen Merkezimizi tamamladık. Temizlik ve hijyen ihtiyacını karşılamak isteyen tüm depremzede vatandaşlarımızın hizmetindeyiz" dedi.

Depremzede vatandaşların ihtiyaçları düşünülerek dönüştürülen ve 8 ton su kapasitesi bulunan duş TIR'larının içerisinde lavabo, şampuan, sabun ve saç kurutma makinesi yer alırken, cep telefonu şarj istasyonu hizmeti de sağlandı.