CiddGazete- ABD Başkanı Joe Biden, Covid-19'a yakalandı. Beyaz Saray tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Bu sabah Başkan Biden’ın Covid-19 testi pozitif çıktı” ifadeleri kullanılarak, Biden'ın Covid-19'a karşı tamamen aşılı olduğu ve iki kez de hatırlatıcı aşı dozu yaptırdığı belirtildi.

BİDEN'A PAXLOVİD TEDAVİSİ

Biden'ın çok hafif semptomları olduğu ifade edilen açıklamada, Biden'ın Pfizer firması tarafından geliştirilen antiviral ilaç olan Paxlovid almaya başladığı aktarıldı.

KENDİNİ İZOLE ETTİ

Biden'ın ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC) yönergelerine uygun olarak Beyaz Saray’da kendini tecrit edeceği ve bu süre zarfında tüm görevlerini eksiksiz olarak yerine getirmeye devam edeceği açıklanarak, toplantılara telefon ve Zoom aracılığıyla katılacağı ifade edildi.

BİDEN'IN SAĞLIK DURUMU HAKKINDA GÜNLÜK GÜNCELLEME YAPILACAK

Biden'ın Covid-19 testi negatif çıkana kadar karantinada olacağı ve negatif test sonucunun ardından yeniden yüz yüze çalışmaya geri döneceği belirtilerek, Biden'ın sağlık durumu hakkında günlük güncelleme sağlanacağı aktarıldı.

VİDEO MESAJ YAYINLADI

Covid-19'a yakalanan ABD Başkanı Joe Biden, sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı video mesaj ile sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı. Sabah saatlerinde Covid-19 testinin pozitif çıktığını ifade eden Biden, Covid-19'a karşı tamamen aşılı olduğunu ve 2 kez hatırlatıcı aşı dozu yaptırdığını belirtti. Hafif semptomları olduğunu aktaran Biden, sağlığı hakkındaki soruları ve endişeleri gerçekten takdir ettiğini belirterek, "İyiyim, çok çalışıyorum. İlginiz için teşekkürler. İnancınızı koruyun. Her şey yoluna girecek" dedi.

BİDEN'IN TEST SONUCU SALI GÜNÜ NEGATİF ÇIKMIŞ

Biden'ın en son salı günü yaptırdığı Covid-19 testinin negatif çıktığı açıklanarak, Biden'ın son günlerde temas halinde olduğu kişilerin bilgilendirileceği belirtildi.

KANSER İDDİASI KAFA KARIŞTIRMIŞTI

ABD'nin Delaware eyaletinde dün İklim Değişikliği ile ilgili bir toplantıda açıklama yapan ABD Başkanı Joe Biden, kanser olduğunu belirterek “Ben ve birlikte büyüdüğüm birçok insan kanser hastasıyız” ifadesini kullanmıştı.

Biden'ın açıklaması büyün yankı uyandırırken Beyaz Saray’dan yeni bir açıklama gelmişti. Beyaz Saray'da görevli Andrew Bates, Biden'ın göreve başlamadan önce cilt kanserine yönelik tedavi gördüğüne ilişkin atıfta bulunduğunu ve bunu ifade ederken geçmiş değil şimdiki zaman ifadeleriyle kullanmayı tercih ettiğini belirtmişti.