CiddiGazete- ABD'nin Utah eyaletinin Salt Lake City kentinde tutuklu olarak yargılanan Sezgin Baran Korkmaz'ın davasında sıcak bir gelişme yaşandı.

Özcan sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Biraz önce Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili duruşmaya video konferans aracılığıyla katıldım. Jürili yargılama 30 Ekim 2023'te başlayacak. Yaklaşık 3 hafta sürecek. Hakim'in söylediği üzere savcılığın SBK ile ilgili dava dosyasına koyduğu 2.5 milyon adet belge var."

NE OLMUŞTU?

"Kara para aklama" suçlamasıyla Türkiye'de soruşturulan Korkmaz, tutuklama kararı çıktıktan sonra Aralık 2020'de yurt dışına gitmiş, hakkında ABD'de de bir dava bulunan Korkmaz, 19 Haziran'da ABD Adalet Bakanlığı'nın talebi üzerine Avusturya'da tutuklanmıştı.

Korkmaz'ın davasının görüldüğü Wels Mahkemesi, Türkiye'nin iade talebini Ağustos 2021'de, ABD'nin iade talebini ise 1 Mart 2022'de kabul etmişti. Mahkeme her iki ülkeye de iade kararı verdiği için dosya Avusturya Adalet Bakanlığı'na gitmişti. Bakanlık Korkmaz'ın "öncelikli olarak" ABD'ye iade edilmesine karar vermişti. Korkmaz, 15 Temmuz'da ABD'ye iade edilmişti.