İsrail, İran'a saldırdı İsrail, İran'a saldırdı

CiddiGazete- ABD Hazine Bakanlığı'ndan bir yetkili, Rusya'ya yönelik yaptırımların delinmesi nedeniyle beş Türkiye merkezli şirkete ve bir Türkiye vatandaşına yaptırım uygulanacağını söyledi.

Reuters'ın haberine göre; ABD'nin Rusya'nın yaptırımları delmesine yardım ettiği gerekçesiyle Türkiye merkezli beş şirkete ve bir Türkiye vatandaşına yaptırım uygulanacağı ifade edildi.

ABD Hazine Bakanlığı, Rusya'nın çift kullanımlı malların ithalatı için güvendiği şirketler arasında olduğu iddia edilen Margiana İnşaat Dış Ticaret ve Demirci Bilişim Ticaret Sanayi isimli şirketlere yaptırım uygulayacak.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın da Denkar Ship Construction şirketine Rusya Savunma Bakanlığı'na bağlı gemilere onarım hizmeti sunduğu iddiasıyla yaptırım uygulayacağı belirtildi.

Türkiye merkezli tersane işletmesi ID Ship Agency ile sahibi İlker Doğruyol'a ve CTL Limited şirketine de bu kapsamda ABD tarafından yaptırım uygulanacağı bilgisi paylaşıldı.

Reuters haber ajansına konuşan ABD'li üst düzey Hazine Bakanlığı yetkilisi, "Son 18 aydır Türk hükümetiyle ve özel sektörle endişelerimizi paylaştık ve Rusya'nın savaşıyla bağlantılı olarak yaptırım uyguladıklarımızla iş yapmanın önemli risklerini bildirdik" dedi.

Aynı kaynak, "Bunlar, bizim yaptırım uygulanan işletmelere maddi destek sağlayan kişi ve işletmeleri hedef almaya devam eden bağlılığımızı yansıtıyor" ifadelerini kullandı.

"YAPTIRIMLAR DAHA BÜYÜK PAKETİN PARÇASI"

Beş şirket ve bir kişiye yönelik söz konusu yaptırımlar, Rusya ile bağlantılı olarak 150'den fazla kişi ve kuruluşa yönelik daha büyük bir paketin parçası olacak.

Uygulanacak yaptırımların, Rusya Savunma Bakanlığı'na bağlı, yaptırıma tabi gemilerin onarımına ve "çift kullanımlı malların" transferine yardımcı olmakla suçlanan denizcilik ve ticaret şirketlerini hedef alacağı ifade edildi.