CiddiGazete- ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo'nun, Türkiye'nin Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Yunus Elitaş'a, "Rus kurum ve kişilerin, Ukrayna işgali nedeniyle getirilen Batı yaptırımlarını aşmak için Türkiye'yi kullanmaya çalıştıkları" konusunda uyarıda bulunduğu bildirildi.

Reuters'ın haberine göre, ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, iki bakan yardımcısının bir telefon görüşmesi yaptığı ve ikilinin Rusya'ya yönelik yaptırımların uygulanması ve yürürlüğe konmasına yönelik devam eden çabaları ele aldıkları aktarıldı.

ABD öncülüğündeki Batılı ülkeler, 24 Şubat'ta başlayan Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaş nedeniyle şu ana kadar çok sayıda Rus devlet kurumu, yetkilisi ve oligarkı hedef alan yaptırımlar uygulamaya başladı.

Türkiye ise hava sahasını Rusya'ya kapatmadı ve Batı'nın Moskova'ya yönelik yaptırımlarını uygulamadı. Ankara, Ukrayna ile Rusya arasında devam eden savaşta ara bulucu rol üstlenmeye çalışıyor. 24 Şubat'ta Rusya'ya giderek Rus mevkidaşı Vladimir Putin ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Ağustos tarihinde de Ukrayna'nın Lviv kentine giderek Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya gelmişti.