ABD Dışişleri Bakanlığı'nın küstah sözcüsü Heather Nauert, Afrin’de YPG’ye karşı "Zeytin Dalı Harekatı"nı gerçekleştiren Türkiye’yi BM kararlarına uymamakla suçladı. Nauert, yaptığı açıklamada, BMGK'nın 15 üyesinin oy birliği ile aldığı kararı Türkiye'nin "iyice okuması" tavsiyesinde bulundu.

TERÖR ÖRGÜTLERİNE ATEŞ SERBEST!

Tüm Suriye'yi kapsayan bir ateşkes kararı olduğunu savunan Heather Nauert, karara imza atan tüm BMGK üyesi ülkeleri saydıktan sonra, "Rusya ateşkes kararına 'Evet' oyu vermesine karşın, Esad rejimine desteğini sürdürmekte. Bu büyük bir sorun. Ateşkes 'insani yardım’ kapsamında Suriye'nin tamamını kapsıyor. Yalnızca IŞİD, El Kaide, El Nusra Cephesi ve bunlarla ilgili grup ve kişiler ateşkes kapsamı dışında" dedi.

TÜRKİYE'YE TAVSİYEDE BULUNDU!

Basın toplantısında konuşan Heather Nauert, "Türkiye’nin Afrin harekatının ateşkes kapsamında olup olmadığı" sorusuna şu cevabı verdi:, "Türkiye bu mutabakatı iyice ve yeniden okumalı. Karar, 30 gün boyunca Suriye'nin her tarafında ateşkesi öngörüyor. Türkiye'ye BMGK'nın aldığı ateşkes kararını yeniden okumalarını tavsiye ederiz" diye konuştu.

"TÜRKİYE DURSUN, ESAD VURSUN!"

Beşşar Esed rejiminin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Suriye'de bir ay "insani ateşkes" kararına karşın İdlib kırsalındaki yerleşim yerlerine dün düzenlediği hava saldırılarında dört sivil hayatını kaybetti, altı kişi de yaralandı.