Abdulhamit'in Almanlara hediye ettiği duvar panosu.

1898 yılındaki ziyareti sırasında, Sultan Abdülhamid tarafından Kayzer Wilhelm'e hediye edilen bir duvar panosu.

panoo

Almanya-Kaiser Friedrich Müzesi

1910 yılında, Tarım ve Ticaret Bakanlıklarının vekaleti ile çıktığı gezide Londra'dan Berlin'e 30 Nisan günü ulaşan edebiyatçı ve diplomat Ahmet Hikmet Müftüoğlu ve Türk elçilik yetkilileri, kaldığı otelde verilen kutlama yemeğinden sonra "Kaiser Friedrich Müzesi"ni gezmeye giderler...

Gördükleri karşısında "yüreği kabaran" Ahmet Hikmet, günlüğüne şunları yazmıştır:

"Kudüs yakınlarında keşfedilen ve sonrasında, 1898 yılındaki ziyareti sırasında, Sultan Abdülhamid tarafından Kayzer Wilhelm'e hediye edilen bir duvar panosu; 15-20 metre genişlik ve 5 metre yüksekliğindeki duvarda, muhteşem şekilde işlenmiş kakmalarını sergiler biçimde yerini alıyor..

Bu eser, Sasani döneminden kalma nadide bir parça... Böylesine değerli bir sanat eserini saygısızca Kayzer'e hediye etmesi bile, Abdülhamid'e ... için yeterli bir sebeptir. Kanayan kalplerimizle müzeyi terk ettik..."

Dünya tarihinde böyle bir ihanetin eşi ve benzeri yoktur.

✮✮✮

Türk sağı yakın tarihte, kitaplarda yer alan her bilgiyi kutsal metinler gibi okuyup benimsemiştir. Sosyal medya çıktıktan sonra edindiği bilgilerin yalan yanlış şeyler olduğunu ortaya koyduğunuzda işte bu yüzden size tepki verirler.

Miraç Taşı'nın havada asılı durduğuna inanan Müslümanlar vardır. Bu durumu Tanrı’nın varlığını ispat için kullanırlar. Önüne fotoğraflar koyun, videolar gösterin "Bak bu taş havada asılı değil, işte şu noktadan üstündeki kayaya tutunuyor" demeniz boşunadır; yine inanmazlar. Daha ahmakları da size "Allah'ın hikmetlerini inkâr mı ediyorsun?" sorusunu yöneltirler.

Sadece Kudüs'teki "Miraç Taşı" değil bu gibi insanların beyinleri, böbrekleri de taşlarla doludur, bu yüzden kendilerini yenileyemezler, bu yüzden bilime sırt çevirirler, bu yüzden Çanakkale Savaşı'nı bulutlardan inen yeşil sarıklıların kazandığına inanırlar.

✮✮✮

İsveç'te, Hollanda'da Kuran yakıldı!..

Hemen gaza gelip "Bre kafirler" kılıcı çekmeyin. Tanrı hepimize beyin denen organı "Düşün, sorgula, akıl yürüt" diye verdi. Olaylara köy imamı gözlüğü ile de bakmayın.

İki olay arasındaki kısa zamanı bir kenara koyun. Türkiye'de seçimlere üç, dört ay kaldığını da unutmayın. Mahir Kaynak'ın "Bir terör olayını çözmek istiyorsanız bu işin kimin yararına olduğuna bakın" dediğini de akılda tutun. Siyasetçilerin yorumlarını da atın çöpe.

Akıl yürütmesi için bakın kaç tane ipucu verdim size. Benim burnuma KGB kokusu ve Putin kurnazlığı geliyor. Burnuma gelen bir koku daha var da o kalsın şimdilik.