CiddiGazete- UEFA Avrupa Ligi H Grubu ikinci maçında Trabzonspor evinde Kızılyıldız'ı konuk edecek. Bordo- mavililerde teknik direktör Abdullah Avcı ve kaptan Uğurcan Çakır, Kızılyıldız maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Avcı, "İyi bir takımız. Geçen sezon yaptığımızdan daha iyisini yapabiliriz. Bu konuda iddialıyım" dedi.

Trabzonspor'daki kötü gidişatı değerlendiren ikili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Abdullah Avcı'nın ve Uğurcan Çakır'ın açıklamalarından satır başları:

ABDULLAH AVCI: İDDİALIYIM

"Bence takım savunmasından çok, hücumdayken savunma güvenliğinde problem yaşıyoruz. Son iki maçta, takım savunmasının temellerini attık. Türkiye’de hep en az gol yiyen takımları oluşturduk ve bunu savunma yaparak oluşturmadık. Bir geçiş dönemi yaşıyoruz. Motivasyon bunun küçük bir parçası. Sahada yaptığımız tekrarlar önemli. Toplamda 10 resmi maç oynadık. Geçen hafta 3 deplasman yaptık. Bu kolay değil. 7-8 oyuncumuz da değişti. İyi bir takımız. Geçen sezon yaptığımızdan daha iyisini yapabiliriz. Bu konuda iddialıyım. Benim yolum uzun, oyuncuların da öyle. Biz iyi bir takımız. Özellikle kasım ayından sonra çok başka bir takım olacağız. Üstümde bir baskı hissetmiyorum. Trabzonspor taraftarları bize sadece çok güzel duygular hissettirdi. 21 ay sıkışmış bir enerji var. Bence o biraz boşalsın, insanlar rahatlasınlar. Belki bu eleştirilerden cebimize koyabileceğimiz şeyler de çıkar. Günlük, anlık sonuçlarla yaptıklarımızı bir anda yıkıp atamayız. Bizim yolumuz uzun. Yarın akşam Kızılyıldız karşısında gruptaki varlığımızı en iyi şekilde hissettirip, kazanarak grupta tekrar iddialı hale gelip yolumuza devam etmek istiyoruz."

UĞURCAN ÇAKIR: İÇ SAHADA HER MAÇIN FAVORİSİYİZ

Uğurcan Çakır ise "Zor bir maç olacak ama taraftarımızın desteğiyle puan ya da puanlarla başlamak istiyoruz. Grup aşamasına iyi başlamadık. Bunlar olabiliyor. İç sahada her maçın favorisi biziz. Bazen maç içinde duygular karışabiliyor. Bana yakışmayan bir frikik golü yedim. Adana Demirspor maçında yediğim frikik golü bana yakışmadı. Saha içinde bazen duygu değişimleri yaşanabiliyor" ifadelerini kullandı.