CiddiGazete- Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşın ardından Rus oligarklara uygulanan yaptırımlar sonrasında Roman Abramoviç’in zor durumda olduğu ileri sürüldü.

İngiliz basınında yer alan haberde, Roman Abramovich'in Hollywood ve Wall Street'teki arkadaşlarına işlerini yürütebilmek amacıyla 1 milyon sterlin vermeleri için yalvardığı iddia edildi.

HAFTADA 600 BİN STERLİN

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bağlantıları nedeniyle dünya çapında varlıkları dondurulan Chelsea Futbol Kulübü sahibinin, zengin ortaklar ağından 765 bin sterlin kredi istediği vurgulanan haberde, haftada 600 bin sterline mal olduğu iddia edilen personeline artık ödeme yapamadığı söyleniyor.

RATNER VE ROTHSCHILD

Rush Hour üçlemesi ile ünlü Hollywood yönetmeni Brett Ratner’ın Abramoviç’in para istediği arkadaşlarından biri olduğu belirtilen haberde, Rus milyarderin Rothschild ailesine de yaklaştığı belirtildi.

Hollywood yapımcısı ve yönetmeni Brett Ratner ve Rothschild ailesinden para isteyen Abramoviç’in olumsuz yanıt aldığı belirtilirken, Rus oligarkın iyi arkadaşları olmalarına karşılık uluslararası hukuk ya da nakit sıkışıklığı yüzünden parayı vermedikleri vurgulandı.

SERVETİ 10,7 MİLYAR STERLİN

İngiltere'de, Roman Abramoviç ve ailesinin, halihazırda satışta olan Chelsea'nin yanı sıra 250 milyon sterlinin üzerinde mülkleri bulunuyor.

Forbes'a göre ise, Abramoviç’in şu anki net servetinin 14 milyar dolar civarında olduğu tahmin ediliyor.

NTV’de yer alan habere göre, mali sıkıntılarının yanı sıra, Abramoviç’in geçtiğimiz günlerde Rusya tarafından zehirlendiği iddia edilmiş, 3 Mart'ta müzakereler için Kiev'e indikten sonra ellerinde ve yüzünde soyulma ve kırmızı gözler ile görüntülenen iş insanı hakkında pek çok spekülasyon öne sürülmüştü.