CiddiGazete- İşçi Partisi Milletvekili Chris Bryant, parlamentoda yaptığı konuşmada, Rus milyarder Roman Abramovich’in Londra’daki varlıklarını satışa çıkardığını belirterek, “Yaptırımlara maruz kalmaktan çok korkuyor, bu nedenle yarın yaşadığı evi ve başka bir daireyi daha elden çıkaracak” dedi.

ADI HENÜZ LİSTEDE YOK

İngiltere, 100’den fazla Rus kurum ve kişiye yaptırım açıklarken Abramovich şimdiye dek bu listede yer almadı. Sahip olduğu birçok gayrimenkulun yanında Chelsea futbol kulübünün de sahibi olan Rus milyarder, liste açıklandığından beri ülkenin politikacılarının artan baskısıyla karşı karşıya kaldı.

SATIŞ İÇİN HAZIR BEKLİYOR

Abramovich Cumartesi günü kulübün kontrolünü yardım vakfının yöneticilerine devrederken yetkililerin olası bir satış için hazır beklediği belirtiliyor.

Bloomberght’nin aktardığına göre, Bryant konuşmasında Rus milyarderin bir İngiliz futbol kulübüne sahip olmasına izin verilmemesi gerektiğini vurguladı.

SERVETİ 13,5 MİLYAR DOLAR

Bloomberg milyarder endeksine göre 13,5 milyar dolar servete sahip Abramovich’in Londra’da birkaç evi var. Times dergisi Bryant’ın satışa çıkarıldığını söylediği gayrimenkulun Kensington Palace Gardens’ta bulunan 15 odalı ve 150 milyon sterlin değer biçilen ev olduğuna inanıldığını söyledi. Dergi diğer dairenin ise Chelsea Waterfront’ta bulunan ve 2018’de 22 milyon sterlin değerindeki gayrimenkul olduğunu iddia etti.

Pazartesi günü Abramovich’in sözcüsü, ünlü milyarderin savaşı sona erdirmek için aracılık yapmaya çalıştığını açıklamıştı.