CiddiGazete- Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda dikkat çeken bir olay yaşandı. Bir vatandaş, Atatürk Anıtı'nın önünde oturarak, "Açım" diye bağırdı ve kendisini kesti.

"YİYECEK EKMEĞİM YOK"

Evinde yiyecek ekmeği olmadığını söyleyen vatandaş "Türkiye'de açız aç! Suriyelilerin karnını doyur ama biz açız. Benim evimde tüpüm yok, karnımı doyuracak yiyecek ekmeğim yok. Ama milletimiz Suriyelilere yardım etsin. Çoluğum çocuk aç" diyerek isyan etti.

Elindeki kesici aletle vücudunun çeşitli bölgelerine kesikler atan vatandaşı polis ekiplerinin ikna çabasının ardından vatandaş ambulansla hastaneye kaldırıldı.

"ÜLKEYİ GETİRDİĞİNİZ DURUM ORTADA"

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, yaşanan olayla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kayseri'de bir vatandaş, 'Suriyelilerin karnı tok, biz açız aç!' diye kendini kesiyor. Ülkeyi getirdiğiniz durum ortada" dedi.

"GÖRÜN BU GERÇEKLERİ"

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Solak Özer ise "Burası Kayseri Meydanı. Ey AKP vatandaşı düşürdüğün hale bak. Vatandaş 'çoluğum çocuğum perişan, kaç gündür açım’ diyor, yaşadıklarına isyan ediyor. ‘Suriyeliler tok, ben açım' diyor. Yazıklar olsun. Duyun bu feryatları. Görün bu gerçekleri. Bu iktidar ülkeyi, vatandaşı yokluğa, yoksulluğa yasaklara hapsediyor. Artık yeter" ifadelerini kullandı.