CiddiGazete- İstanbul merkezli ACM Holding bünyesindeki ACM-Air şirketine ait jette, Brezilya'da, geçtiğimiz Ağustos ayında yapılan aramada 25 valiz içerisinde 1,3 ton kokain ele geçirilmişti. Uçaktaki bir İspanyol yolcu ve Türk mürettebat gözaltına alınmıştı.

UÇAĞA BREZİLYA POLİSİ EL KOYDU

Brezilyalı yetkililerin el koyduğu uyuşturucu bulunan uçağın, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı uçağı olarak yıllarca kullanıldıktan sonra 2016'da satılan ATA isimli uçak olduğu ortaya çıkmıştı.

BAVULLARIN SAHİBİ TEK YOLCU ÖLDÜ

El konulan "ATA" uçağı, Brezilya polisinin kullanımına tahsis edilirken, tutuklu yargılanan uçaktaki tek yolcu İspanyol Gonzalez Valdes'in geçtiğimiz Ekim ayında öldüğü açıklanmıştı.

OPERASYON DÜZENLENDİ

Brezilya'da yaşanan olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının da çalışma başlattığı öğrenildi. Soruşturma kapsamında İstanbul'da polis ekiplerince ACM Holding'e bu akşam operasyon yapıldı.

Narkotik polisinin şirketin Florya'daki merkezine baskın düzenleyerek arama yaptığı öğrenildi. Şirket yöneticileri hakkında da gözaltı kararı olduğu bilgisine ulaşıldı.