CiddiGazete- BİST100 günü %1,35 yükselişle 7784 seviyesinde kapattı.

BİST100 bugün 7650-7800 bölgesinde dalgalı bir seyir izledi. Kapanışa doğru oynaklığın arttığını gördük. Endekste 77 hissenin yükseldiği bugün 22 hisse ise düştü. Günü kayıpla kapatan sektör endeksi olmadı.

Dünkü düzeltmeden pek yara almayan bankacılık endeksi bugünkü yükselişte nispeten zayıf kaldı. Ulaştırma endeksi ise zayıf kalamaya devam ediyor. Bankacılık endeksi bugün %0,88 yükselirken ulaştırma endeksindeki artış %0,3'te kaldı. Holding endeksi %0,9 arttı, elektrik endeksi ise %2,8’in üzerinde primlendi.

Bugün de test edilen 7800 seviyesi önemli direnç olarak kalmaya devam ediyor. Bu seviyenin aşılması durumunda 8000 seviyesini direnç olarak takip edeceğiz. Geri çekilmelerde ise 7600 ve 7400 seviyeleri izlediğimiz önemli destek seviyeleri.

TCMB'nın faiz kararını açıklayacağı Perşembe gününe kadar borsada temkinli olmakta fayda var. Piyasada beklenti en az 500 baz puanlık bir artış yapılması yönünde. Son yayınlanan piyasa raporlarında artış beklentisinin yükseldiğini söyleyebiliriz.

TCMB'nın faiz artırımında piyasada beklentilerini karşılayamazsa bu enflasyonist beklentileri artırır ve borsayı destekler. Beklentilerin fazlasıyla karşılanması durumunda ise, mevduat faizlerindeki yükselişin artarak devam etmesini bekleriz. Halihazırda %40'ın üzerine çıkan mevduat faizlerinde çok daha yüksek oranlara ulaşılması borsanın cazibesini törpüleyebilir.

Hem yarınki Fed hem de iki gün sonraki TCMB faiz kararları öncesinde USD/TL ise 27 seviyesinin hemen üzerindeki yatay seyrine devam ediyor.

(M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades)

Beyaz eşya satışı patladı Beyaz eşya satışı patladı

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.

Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir.

Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.