CiddiGazete- Petrol fiyatlarındaki geri çekilme ve Eris varyantı ile ilgili Sağlık Bakanı Koca’nın endişe edilecek bir durum olmadığını açıklaması bu sabah havacılık hisselerine alım getirdi.

Bu akşam TSİ 09.00'da Fed faiz kararı açıklanacak. Beklenti faizlerin sabit tutulması yönünde olsa da Fed Başkanı Powell’ın basın toplantısında söyleyecekleri bundan sonrası için önemli olacak.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ABD'de yatırımcılarla gerçekleştirdiği toplantıların başarılı geçtiği belirtiliyor. Dolayısıyla son aylarda %27'lerden %32 seviyesinin üzerine yükselen borsadaki yabancı payının önümüzdeki dönemde artmaya devam etmesini bekleriz.

Kurttepeli hayatını kaybetti Kurttepeli hayatını kaybetti

Önümüzdeki bir kaç gün için ise piyasaların Fed ve TCMB faiz kararları öncesinde temkinli kalmaya devam edeceğini düşünüyoruz.

Bu sabah geçilen 7800 seviyesinin üzerinde endeksin kalıcı olup olmayacağına bakacağız. Kalıcı olunması halinde yukarıda 8000 seviyesini direnç olarak takip edeceğiz. Geri çekilmelerde ise 7600 ve 7400 seviyeleri izlediğimiz önemli destek seviyeleri olmaya devam ediyor.

(M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades)