CiddiGazete- İstanbul Büyükada'daki belediye binasına gelen 71 yaşındaki M.Ş., suyunun kesildiği iddiasıyla belediye binasına ateş açtı. Gözaltına alınan silahlı saldırgan polis merkezine götürüldü.

Olayda yaralanan ya da hayatını kaybeden olmadı. M.Ş.’nin silahından çıkan kurşunların belediyenin penceresine, duvarına ve girişine isabet ettiği görüldü.

İlk değerlendirmelerde M.Ş.’nin, suyu kesildiği için saldırıyı gerçekleştiği iddia edildi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bu iddianın gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

ERDEM GÜL’DEN AÇIKLAMA

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, edinilen bilgilere göre saldırıda siyasi bir nitelik olmadığını kaydetti. Gül’ün açıklaması şöyle:

- Bizim edindiğimiz bilgilere göre, siyasi bir nitelik yok. Gözaltına alınan kişi var.

- Olaya sebebiyet veren konu hakkında kendi incelememizde burası koruma altında bir sit alanı.

- Dolayısıyla burada bir kaçak yapılaşmaya izin vermememiz gerekir. Görevimizi yapmışız burada bir sorun yok.

- Zaman zaman ihtilaflar da çıkabilir. Biz sorunlarımızı silahla konuşamayız.

- Ülkede hukuk ve adalet normu var. Hukuk ve adalet normu içerisinde sorunlarımızı oturup konuşmak zorundayız.

- Ama hukuku, Adalarımızı, adaleti korumaya sonuna kadar devam edeceğiz. Silah hiçbir zaman sorunlarımızı konuşma yöntemi olamaz.

- Adalar'da ayrıca sit alanı olduğu için koruma duvarları var. Bütün bunlar içinde hayatımızı yaşarken karşılıklı oturup konuşacağız.

“KAÇAK YERE SU BAĞLATAMADI”

Kaftancıoğlu saldırının sebebini sosyal medya hesabından şöyle duyurdu:

- Adalar Belediyesine yapılan saldırının sebebi kişinin suyunun kesilmesi değil, kendisine ait olmayan bir araziye kaçak olarak yaptığı yere su bağlatamamasıdır…

KAYMAKAMLIK: SU KESİLMESİ

Adalar Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada ise olayın M.Ş. adlı şahsın evinin suyunun kesilmesi nedeniyle gerçekleştiği öne sürülerek şu ifadelere yer verildi:

- Bugün saat 06.00 sıralarında Adalar Belediye binasına gelen ilçemiz sakinlerinden 1950 doğumlu M.Ş. adlı şahıs, evinin suyunun kesilmesi nedeniyle belediye hizmet binasına 7 el pompalı tüfekle ateş etmiştir.

- Binanın camlarında maddi hasar meydana gelmiştir. Şahıs olayda kullanılan tüfek ile birlikte ele geçirilmiş olup, konuya ilişkin başlatılan adli işlemler devam etmektedir.