CiddiGazete- Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adana mitinginde bir araya geldi.

adana m1

"BAŞKASININ DAHA İYİ YÖNETECEĞİNİ KİMSENİN GÖRMESİNİ İSTEMİYORLAR"

Adanalıların coşkulu alkışları eşliğinde kürsüye çıkan ABB Başkanı Mansur Yavaş, "Adana merhaba bu ne kalabalık böyle... Allah'ına kurban Adana. Maşallah diyorum, Allah nazardan saklasın. Artık insanlar korkuyu atmış, meydanlara geliyor" dedi.

2019 Yerel Seçimleri sürecinde atılan iftiraları ve sonrasında yaşananları hatırlatan Yavaş, şöyle konuştu:

"31 Mart 2019 aday olduk. Şu andaki iktidarın iktidarı bırakmamak için Millet İttifakına yapılan hakaretlerin hepsine maruz kaldık. Bir sürü iftira attılar. 25 yıldır başka bir yönetim görmemiş, batırdıkları paraları kapatmak için, bir başkasının daha iyi yöneteceğini kimsenin görmesini istemiyorlar. İnsanları kutuplaştırıyorlar. Kendilerini muhafazakâr gösteriyorlar. İnsanların gözü kul hakkını görmüyor kutuplaştırılınca. Yarın hesap verirken hangi partilisin diye sormayacaklar kul hakkı yedin mi yedirdin mi diye soracaklar dedik. Bütün Türkiye'ye şunu duyurdular 'adam çalıyor ama çalışıyor' bunu inançlı insanlara kabul ettirdiler. Biz bunu Ankara'da yıktık şimdi Türkiye'de de yıkılacak. Ankara'da borçları ödedik, bir sürü iş yaptık. Yolsuzluk dosyalarını savcılığa verdik. 15 Mayıs'ı bekliyoruz. Ankara’da bir oğluna televizyon bir oğluna futbol takımı almış herkes bunu seyretti, bizim paramızı nereye harcıyor demedi. Ankara halkı şimdi bunları gördü boşa batırılan paralarını gördü. Sadece bir tane dinozor parkına 16 milyar lira yatırdılar. Ankara’ya girerken gördüğünüz kapılara 250 milyon lira para yatırdılar. Ankara’nın parasını sağa sola harcadılar adına çılgın proje dediler. Türkiye'de aynısı yok mu? İktidar bunların önünü kapatmak için alnı secdeye gelenleri mi seçeceksiniz diyor. Kul hakkı yiyenleri seçmeyeceğiz diyoruz. Siz parti kurup siyasete girerken bizim derdimiz insanlar dediniz. Vakıflar kuldular yardım yapmak için sonra yardım toplar hâle geldi bu vakıflar. İktidarda yönetici olanlara bir bakın 20 yıl önce nerede oturuyorlardı şimdi neredeler. İş başına gelirken insanlara cennet vaat ettiler şu anda cehennemi yaşatıyorlar."

"GENÇLERİN HAYALLERİNİ YOK ETTİLER"

Gençlerin en iyi şartlarda yaşaması gerektiğini de söyleyen Yavaş, "Açlık var diyorsunuz azarlıyorlar, yokluk var diyorsunuz azarlıyorlar. Gençlere kızıyorlar. Kendi yanındakiler 2-3 maaş alsın rahat yaşasın diye kimseyi görmüyorlar. Binlerce işsiz gezen genç var. Gençlerin hayallerini yok ettiler. Ben de diyorum ki herkes talep etme hakkına sahiptir bu gençler de onların gençleri gibi en iyi cep telefonuna, en iyi arabaya layık. Geçim derdine düşmüşler. Ağzını açanı azarlıyorlar. Dünya onlara güzel biz de diyoruz ki artık bunlar geldikleri gibi değiller. Maalesef yönetemiyorlar" dedi.

Herkesin düşüncesine saygı duyulması gerektiğine de dikkat çeken Yavaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fakir fukarayı da görmüyorlar. Soğan pahalı dersen soğan kafalı diye hakaret ediyorlar. Kendileri gibi düşünmeyen herkes terörist. Millet İttifakı'nın belediye başkanları iş başına geldikten sonra belediyeleri nasıl yönettiklerini gösterdi. Huzur ve refah geldi. Hiçbir belediye başkanımız kimseyi ayırmıyor. Kimseyi ötekileştirmiyor. Bizi azarlamayan, bize akıl vermeyen bir yönetime ihtiyacımız var. Bu gençler dünyayı hepimizden daha iyi tanıyorlar dolayısıyla onlara akıl vermek yerine gençlerden akıl almaya ihtiyacımız var. Biz azar işitmekten bıktık. Herkes sizin istediğiniz gibi de düşünmek zorunda değil. Cumhur İttifakı'na oy verenler de başımızın üstünde Millet İttifakı'na oy verenler de başımızın üstünde. Millet İttifakı belediyeleri olarak bizlere oy vermeyenlere de eşit hizmet ederek, gönlümüzü kalbimizi açarak onları nasıl kazandıysak ve kazanıyorsak inşallah oy vermeseler de Cumhur İttifakı'na oy veren seçmenlerin de oyuna talip olacağız. Böyle yaklaşıyoruz."

"Bunların muhafazakârlıkları da milliyetçilikleri de mevsimlik ve seçimlik" diyen Yavaş, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"İyi bir Müslüman'ın ağzından bal damlar, kötü konuşmaz, iftira atmaz, yalan söylemez maşallah hepsi de var sizde. 14 Mayıs'ta bunlar değişecek. Artık kavga yok, artık birleşiyoruz. Yapacaklarımız ortada. Ekonomik olarak hükümetin yapabileceği hiçbir şey kalmadı. Millet İttifakı'nın içerisinde adeta Şampiyonlar Ligi gibi adlandırılacak ekonomistler var. Denenmişi denemekte fayda yok. Sayın Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanı seçiyoruz ama birinci turda seçiyoruz, söz mü?"