CiddiGazete- Millet İttifakı, cumhurbaşkanı adayını belirlemek için Saadet Partisi genel merkezinde bir araya geldi. Toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı masaya yatırıldı. 

MERAL AKŞENER GİK'E SORACAK

Masadaki altı genel başkandan dördü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına onay verdi. Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkmayan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise cumartesi günü partisinin Genel İdare Kurulu'nu toplayarak değerlendirme yapmak istediğini söyledi. Pazartesi günü yine Saadet Partisi Genel Merkezi'nde toplanacak olan Millet İttifakı, cumhurbaşkanı adayının ismini netleştirecek.

İŞTE TOPLANTIDAN SONRA YAPILAN AÇIKLAMA

Millet İttifakı'nı oluşturan altı partinin genel başkanı, bugün yaptıkları toplantının ardından kısa bir açıklama yayımladı.

Genel başkanların ortak imzasıyla yapılan açıklama şöyle:

"Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."

açıklama 2

TOPLANTI SAAT 14.00'TE BAŞLADI

Millet İttifakı'nın kritik toplantısı bugün saat 14.00'te başladı. Toplantıya Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ev sahipliği yapacak. Toplantıya Karamollaoğlu'nun yanısıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu katıldı.

MANSUR YAVAŞ: ALTILI MASA ADAY GÖSTERİRSE BU BENİM İÇİN GÖREVDİR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, önceki gün katıldığı bir televizyon programında, Altılı Masa’nın kendisini aday gösterilmesi halinde tutumunun ne olacağı sorusu üzerine, "Altılı Masa beni aday gösterirse bu benim için görevdir" cevabını vermişti.