CiddiGazete- Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu belirlemesinin ardından ortak mutabakat metninde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "cumhurbaşkanı yardımcısı" olarak atanacakları ifade edilmişti. Cumhur İttifakı, bunun "hukuksuz" olduğu iddiasında bulunurken, iki ismin istifa etmesi gerektiğini savunmuştu.

ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise dün katıldığı canlı yayında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay dahil kabinedeki 17 bakanın milletvekili adayı olacağını açıklamıştı. AKP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'dan görevde olan bakanların adaylık sürecinde istifa edip etmeyecekleri sorusuna cevap geldi. Yavuz, bakanların istifa etmeyeceğini söyledi. Yavuz'un tartışma yaratacak ifadeleri şöyle:

"İSTİFA ETMELERİNE GEREK YOK!"

- Bakanlarımız genel merkezimize hemen hemen her gün gelir. Sadece adaylık için değil bu durum. Bakanlarımızın milletvekilli olup olmamasında partimizin bir bakış açısı var. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi bakanlarımızın olduğu listeler oluşacak gibi duruyor.

- Bizim sistemimize, anayasal ve yasal sisteme göre bakanlarımızın istifa etmesi gerekmiyor.

- Hiçbir bakanın istifasına gerek olmadan arzu ederlerse aday olabilirler.

- Hangi ile aday olacak gibi konular Sayın Cumhurbaşkanımızın bileceği konulardır.