CiddiGazete- Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, AKP'den milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Veysel Tipioğlu, eşi Asuman Tipioğlu ile birlikte AKP Kocaeli İl Başkanlığı binasına gelerek başvurusunu yaptı.

Başvurusunun ardından açıklama yapan Veysel Tipioğlu, "3,5 yıldır Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü yapıyorum. Toplamda 35 yıldır mensubu olmaktan onur duyduğum Emniyet Teşkilatı'ndan AKP'den milletvekili aday adayı olmak için istifamı sundum" ifadelerini kullandı.

Tipioğlu'nun ayrıca Kocaeli haricinde memleketi Kars'tan da aday adaylığı başvurusunu yapacağı belirtiliyor. Tipioğlu, 2015 yılında Muğla İl Emniyet Müdürlüğü görevindeyken görevinden istifa etmiş ve aynı yıl 7 Haziran'da yapılan milletvekili genel seçimlerinde memleketi Kars'tan aday adayı olmuştu.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre görevinden istifa eden memurlar belirlenen şartlara göre görevlerine geri dönebiliyor. Kanuna göre bir memurun istifa edip daha sonra görevine dönme hakkı bulunuyor. Bu hakkın kullanımı ise ikiyle sınırlı.