CiddiGazete- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afganistan'daki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu, Yemen Dışişleri Bakanı Ahmed Awad Bin Mubarak ile düzenlenen ortak basın toplantısında, Taliban’ın Afganistan’da kız çocuklarına ve kadınlara getirdiği eğitim yasağını eleştirdi.

Çavuşoğlu özetle şunları söyledi:

"Bu yasak İslami de değil, insani de değil. Dolayısıyla böyle bir yasağı biz reddediyoruz, doğru bulmuyoruz. İnşallah bir an önce bu kararlarından vazgeçerler. Üniversiteye gidebilecek yaklaşık bir milyon kız öğrenciden bahsediyoruz. Kadınların eğitimin insanlığa ne zararı var, Afganistan’a ne zararı var? Bu yasağın ne faydası var? İslami olarak bir açıklaması var mı? Dinimiz İslam eğitime karşı değil, tam tersine, eğitimi teşvik ediyor, ilmi, bilimi teşvik ediyor. İnsanî olarak faydası ne? Hiç mantıklı değil. Dolayısıyla Taliban’ın bu kararından vazgeçmesini bekliyoruz.

Biz Türkiye olarak Afganlı kardeşlerimize eğitim vermeye devam edeceğiz, burs vermeye devam edeceğiz. Türkiye’de de çok sayıda Afganlı kızımız eğitim görüyor. Bir kadın doktorun, öğretmenin, hemşirenin Afganistan’a ne zararı olacak? Umarım bu kararlarından vazgeçerler.”