CiddiGazete- CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TV42'de katıldığı “Sümenaltı” adlı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Veli Ağbaba, iki yıl önce coronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği açıklanan AKP’nin kurucularından Prof. Dr. Burhan Kuzu’nun ölümü hakkında şunları söyledi:

“Zindaşti dediğimiz İranlı uyuşturucu baronu. Şimdi yok ortalarda. Aliye Uzun isminde AKP’den birisi bir dergi çıkartıyor. Allah rahmet eylesin Burhan Kuzu ile de arkadaş olduğu söyleniyor. İçerisinde kadın var, fuhuş var vs her şey var. Sonra Burhan Kuzu hakime baskı yapıyor. Zindaşti serbest bırakılıyor. Sonra savcı yeniden tutuklama kararı çıkartıyor, Zindaşti yok. Aliye Uzun ile ilgili bu iddiaları Sedat Peker gündeme getirdiği zaman ne yaptı biliyor musunuz? ‘Vatan bölünmez, bayrak inmez, ezan susmaz’ diye basın açıklaması yaptı. Yaptığınız ahlaksızlığı örtmek için vatanı, bayrağı mı kullanacaksınız? Bir şey daha söyleyeyim Burhan Kuzu acaba öldü mü? Benim iddiam Burhan Kuzu kendi eceliyle ölmedi. Büyük bir kepazeliğin üstü kapatılması için öldürüldü.

CUMHURBAŞKANI ADAYI

Veli Ağbaba, "6'lı masa"nın cumhurbaşkanı adayı konusunda ise şunları söyledi:

"Bizim adayımız Kılıçdaroğlu. Türkiye'nin huzur ve barışı için gerekli bir profil olduğunu düşünüyorum. Partimizin hem milletvekilleri hem belediye başkanları ve parti örgütü tam olarak arkasında. Ama burada nihai kararı 6'lı masa verecek. O iradeye biz saygılıyız. Ama tüm koşul ve ölçülere baktığımız zaman adayın Kemal Kılıçdaroğlu olması gerektiğini düşünüyorum. 6'lı masada Kemal Kılıçdaroğlu isminde bir sorun olacağını düşünmüyorum. 6'lı masada Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olabileceğini düşünüyorum."