CiddiGazete- İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, HDP'ye bakanlık iddialarına ilişkin olarak konuştu.

Habertürk'te Teke Tek programına katılan Ağıralioğlu, "Biz kiminle yol yürüyeceğine kendisi karar veren bir partiyiz. İnsanlar istedikleri partilerle siyasi ortaklık yapabilirler. Terörle kim mesafesini ayarlayamıyorsa babamız olsa aramıza mesafe koyarız" dedi.

Yavuz Ağıralioğlu şöyle devam etti:

"Biz bizim üzerimizden Kürtlerin rencide edilmesine izin vermeyiz. Terör diyoruz, Kürt demiyoruz. Cumhurbaşkanlığı sistemi HDP'yi Türk siyasi hayatının şantajcısı yaptı. 'Efendim bizim oyumuz olmazsa...' gibi Cumhur İttifakı'na da Millet İttifakı'na da zaman zaman parmak sallayan ve bu avantajını demokrasiye şantaj yapma organizasyonuna çeviren bir sistem var."

HDP'nin olduğu masada yer almayacaklarını söyleyen Ağıralioğlu, "Bizim olduğumuz masada HDP olamaz" dedi.

İYİ PARTİ MANSUR YAVAŞ'I MI DESTEKLİYOR?

Yavaz Ağıralioğlu, cumhurbaşkanlığı seçimi için yapılan anketlerde ilk sırada çıkan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'la ilgili soruya da şöyle cevap verdi:

Mansur Yavaş'ın isminin zikredilmesi, CHP'nin içişleri karışmak gibi algılanmasından endişe ederek söylüyoruz ama bir taraftan da sahadaki hissiyatın duyulmasını istiyoruz. Seçmen kızabilir. Bu kadar hayat pahalılığı varken, bu kadar enflasyon yüksekken muhalefetin iktidar imtihanından başarısız çıkmasına seçmen kızabilir. Aday milletle de istişare edilerek belirlenmeli.