CiddiGazete- Türkiye, adım adım seçimlere yaklaşırken, siyasetin gündemi de yoğunlaştı. Parti ve ittifakların çıkaracağı adaylar merak konusu olurken, Millet İttifakı'nın adayının kim olacağı sorusuna halen cevap bulunamadı. Seçim sürecinin başlamasıyla birlikte adayın açıklanacağı belirtilirken, Millet İttifakı'nda daha çok CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ön plana çıktı. İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, katıldığı canlı yayında Millet İttifakı'nın adayının kim olacağı sorusuna cevap verirken anketlerde önde olan ismi de açıkladı.

"BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNDEN SONRA SEÇİM SÜRECİNE GİRİLECEK"

Türkiye'nin bütçe görüşmelerinin hemen sonrasında seçim sürecine gireceğini söyleyen Ağıralioğlu, "Cumhur İttifakı taraftarlarının beklediği şekilde adaylık müzakeresi yapmadık" diye konuştu.

ANKETLERDE ÖNDE OLAN İSMİ AÇIKLADI

Açıklamasının devamında Ağıralioğlu şunları ifade etti:

"CHP'nin Genel Başkanı adaylık iradesi taşıyor. Biz bu iradeye nezaketsizlik yapamayız. Belediye başkanlarından anketlerde önde çıkanlar var. Mansur Bey önde görülüyor. Türkiye'de manipülatif olmayan anketlerde tüm sonuçlar aynıdır. Mansur Bey, daha avantajlı ve önde görülüyor. Belli bir süreden sonra yaptıklarınız bir partinin içine karışmak gibi algılanabilir."