12 Ağustos tarihinde İYİ Parti'nin olağanüstü genel kurulu yapıldı. Meral Akşener, kongreden önce il başkanlarına "Çarşaf liste mi, blok liste mi?" diye sordu. Her ne kadar onların vereceği cevabın hükmü olmasa da şeklen bir yoklama yapıldı.

İl başkanlarından sadece altısı, "çarşaf liste" talebinde bulundu. Diğerlerinin tamamı, genel merkezin, özellikle de Koray Aydın'ın talebi doğrultusunda "blok liste" istedi.

Aradan 18 gün geçti... O il başkanlarının kayıtsız şartsız teslim olduğu, iradelerini emrine verdikleri genel merkez, "şık" bir metinle istifalarını istedi.

Şimdi bakın siz feryad figanlara... "Ben şöyle fedakarlık yaptım, ben şöyle para harcadım, ben böyle mağduriyet yaşadım" serzenişlerine!

12 Ağustos'taki genel kurulda iradelerini genel merkeze teslim eden il başkanlarının sığınacak bahaneleri yok...

Siyaset böyle bir şey! Bugün varsınız, yarın yoksunuz! Ancak şu bir gerçek ki; siyaseti kurgulayanlar hep var olacak!

Kurumsal yapısını bir türlü ikame edemeyen, bu zihniyetle bin yıl geçse de asla kurumsal bir kimliğe ve parti içi kaliteli bir demokratik yapıya kavuşamayacak olan İYİ Parti, yerel seçimler öncesi yeni bir kırılganlık yaşayacak.

"İki cami arasındaki beynamaz" gibi kararsız bir tablo sergileyen İYİ Parti tabanı, yerel seçimler öncesi karanlık bir dehlizde yön bulmaya çalışacak.

25 Ekim'de vakit dardı, onun için kurucular kurulu aceleye getirildi...

10 Aralık kongresinde vakit dardı, GİK'te değişiklik yapılamadı...

1 Nisan kongresinde vakit dardı, onun için revizyon olmadı...

24 Haziran seçimlerinde listeler hazırlanırken vakit yoktu, iyi araştırma yapılamadı...

12 Ağustos genel kurulu "olağanüstü"ydü, vakit yoktu, liste eş-dosttan oluştu...

81 il başkanlığına bugün gönderilen genelgeyle, "Yerel seçimler yakın, kongre, genel kurul yapmaya vakit yok; hepinizi görevden alacağız; atamayla yeni başkan ve yönetim kurulları oluşturacağız ama tüzük buna müsait değil. Bizi uğraştırmayın, siz kendiniz istifa edin" deniliyor...

Bütün bunların hepsi, siyaset okulunda, "İktidara adaysanız asla yapmayın" kategorisinde ders olur!