CiddiGazete- Türkiye'de akaryakıt fiyatları, uluslararası piyasalardaki gelişmelere paralel şekilde sık sık değişiyor.

Son olarak, Brent petrolünün varil fiyatının 94,73 dolara yükselmesine TL'nin dolar karşısındaki değer kaybı da eklenence akaryakıt fiyatlarına zam yolu göründü.

Tavuk etine yüzde 220 zam Tavuk etine yüzde 220 zam

BRENT PETROL FİYATI YÜKSELDİ

Cuma günü 94,63 dolara kadar çıkan Brent petrolün varil fiyatı, günü 93,93 dolar seviyesinde tamamladı. Ancak bugün itibarıyla 94,73 dolar seviyesine çıkarak yüzde 0,85'lik bir artış kaydetti.

Bu yükseliş, Suudi Arabistan ve Rusya'nın üretimlerindeki kesintilerin devam etmesinin ardından yılın son çeyreğinde küresel talep ve arz dengesizliğinin artacağı endişesiyle gerçekleşti. Uzmanlar, bu kesintilerin yılın son çeyreğinde piyasayı günde 2 milyon varil açığa itebileceğini belirtti.

Çin'in ekonomiye yönelik teşvik politikalarının petrol talebinde toparlanmaya yol açacağına dair beklentiler ve ABD'den gelen güçlü ekonomik veriler de petrol fiyatlarındaki artışını tetikledi.

TÜRKİYE'DE AKARYAKIT FİYATLARINDA YENİ ZAMLAR YOLDA

Bu durum, Türkiye'de de akaryakıt fiyatlarının artmasına yol açtı. Yatırımcılar, bu hafta küresel merkez bankalarının faiz politikalarına dair ipuçları ve Çin'den gelecek önemli ekonomik verileri yakından takip edecekler.

Teknik olarak, Brent petrolde 94,77 ile 94,92 dolar aralığının direnç, 94,31 ile 94,23 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebilecek.