CiddiGazete- İyi Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Rıdvan Yalçın, 2018'de Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevden aldığı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın 31 Mart seçimlerinde İyi Parti'nin Ordu adayı olduğunu açıkladı.

Rıdvan Yalçın, "İlan etmekten şeref duyuyorum ki İyi Parti'nin yerel seçimlerde Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı eski Ordu ve İstanbul milletvekili, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin kurucu belediye başkanı Sayın Enver Yılmaz olacak. Bizler, İyi Parti ailesi olarak Enver Bey'i aday göstermekten onur duyuyoruz" dedi.

Enver Yılmaz, 13 Eylül 2018'de dönemin AKP Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Yılmaz, Kurtulmuş'un 8 yıl önce HAS Parti Genel Başkanı olduğu dönemde AKP'yi eleştirdiği videoyu şu notla paylaştı:

"Aramızda gizli ve sinsi AKP'liler olabilir" demişti. Yıllar sonra haklı olduğu ortaya çıktı. Geldiği yere bakılırsa en gizli ve sinsi kendi çıktı. "Edebinizi takının" diyerek partimize parmak sallayan, en ağır hakaretleri hiç çekinmeden sıralayan kişinin 8 yıl önceki sözleri. Demek ki ne oldum değil, ne olacağım demeli. Enver Yılmaz, 1 saat sonra bu paylaşımını sildi.

ERDOĞAN GÖREVDEN ALMIŞTI

Enver Yılmaz, 30 Mart 2014'te AKP'den Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilip, 4 yıl sonra Erdoğan'ın talimatı ile istifa etmişti.

Erdoğan tarafından istifası istenen Yılmaz, 18 Eylül 2018'de de sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı şu mesajla istifasını duyurmuştu:

"Söylenecek o kadar söz var ki hepsini kalbimin derinliklerine atıyorum. Küllensin diye. 23 yıllık aktif siyasi hayatıma son veriyorum. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Ben hakkımı helal ediyorum, sizler de helal ediniz. Allah'a emanet olunuz."