CiddiGazete- Cumhur İttifakı kulislerinde Millet İttifakı'nda yaşanan adaylık süreciyle önemli değerlendirmeler yapılıyor.

"KILIÇDAROĞLU BİZİM İÇİN ÇOK İYİ BİR ADAY"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanması sonrasında AKP'li kurmaylardan önemli açıklamalar geliyor.

AKP'li kurmaylar, "Şartların aleyhte olduğunu düşünmüyoruz. Bu süreçte Millet İttifakı ciddi bir hasar aldı. Attıkları son adım, bir hasar toparlama hamlesidir. Onların kısmen lehinedir. Ama Kılıçdaroğlu hâlâ bizim için çok iyi bir adaydır. Belediye başkanları formülü olmasaydı da Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş sahaya birlikte çıkacaktı. O nedenle oluşan bu yeni durum sonrası da bizim için değişen bir şey olmayacak" değerlendirmesini yapıyor.

HDP İÇİN "BİZİM ATACAĞIMIZ ADIMLAR OLMALI" DEDİ

AKP'ye yakın Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre AKP kurmayları bu süreçte özellikle HDP'nin Millet İttifakı'na yönelik tavrının izlenmesi gerektiğine işaret ederken, AKP'nin Kürt seçmene yönelik yeni adımları gündemine alabileceği sinyalini veriyor.

AKP'liler, "Bölge vekillerini çok iyi dinlememiz ve özellikle dindar Kürtleri yeniden kazanmamız lazım. Bu adımlar 'MHP'ye rağmen' değil, bizim atacağımız adımlar olmalı. Bölgeden doğru vekil adayları çıkarmamız, söylemle ilgili özel olarak çalışmamız, kayyımlarla ilgili yanlış okumaların önüne geçmemiz, HDP'yi doğrudan PKK ile ilişkilendiren dili esnetmemiz gerekiyor" diyor.