CiddiGazete- TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın, terör örgütü PKK'nın "kimyasal silah" yalanına ortak olması, AKP'nin iki kurumdan daha "Türk" kelimesini silmesinin yolunu açtı. AKP, "Cezaların şahsiliği ilkesi" gözetilmeden hem Türk Tabipleri Birliği, hem de Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ndeki "Türk" kelimelerinin silinmesi için harekete geçti.

AKP daha önce çok sayıda devlet kurumundan, belediyelerden "Türk, T.C. Türkiye" ifadelerini kaldırmış, içinde "Türk" kelimesi geçtiği için "Öğrenci Andı"nın okullarda okunmasını da yasaklamıştı.

BU İŞE EN ÇOK KİM SEVİNECEK?

HDP ve PKK eksenli düşünceye sahip kişilerin belli bir süreliğine seçildiği kurumlardan "Türk" kelimesini kaldırmak bu çevreler tarafından memnuniyetle karşılanacağı gibi AKP'nin de "Türk" kelimesine tavrını bir kez daha gün yüzüne çıkartacak.

BEKİR BOZDAĞ: HAZIRLIK YAPIYORUZ

Ankara'da hukuk fakültesi öğrencileriyle bir araya gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türk Tabipleri Birliği ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği için hazırlık yaptıklarını söyledi. Yapılan çalışmaya göre iki birlik "Türk" ifadesini kullanamayacak.

Bekir Bozdağ, hazırlıkla ilgili şunları söyledi:

- Şimdi biz bunun çalışmasını yapıyoruz. Hem Türk Tabipleri Birliği, hem mimar ve mühendisler odalarıyla ilgili yeni bir hazırlık yapıyoruz.

- Türk Tabipleri Birliği’nin "Türk" ismine hakaret edercesine Türk milletine ve Türkiye Devleti'ne düşmanlık eden, terör örgütlerinin ağzıyla, "Türk" ifadesini kullanan bir çatının altında görev yapması, bu milletin de devletimizin de kabul edeceği bir iş değildir.

CUMHURBAŞKANI'NA ARZ EDECEĞİZ

- O nedenle burada yeni bir düzenleme hazırlığına başlandı. Çalışmamız bittikten sonra Sayın Cumhurbaşkanımıza, kabineye arz edeceğiz. Ondan sonra da parlamentoda Cumhur İttifakı milletvekilleri bunun yasalaşma sürecini takip edecekler.