CiddiGazete- İstanbul'da 7 yıl önce uyuşturucu baronu Naji Şerifi Zindaşti ile Ömer Erdal Akkartal arasında yaşanan silahlı çatışmanın soruşturmasında adı geçen AKP'li turizmci Aliye Uzun'u diz kapağından vurdular.

Uzun'un Zindaşti ve Burhan Kuzu ile birlikte aynı karede çekilmiş fotoğrafları gündem olmuştu.

Zindaşti'nin ifadelerinde adı geçen Aliye Uzun, Bağdat Caddesi'nde silahlı saldırıya uğradı.

Uzun'a, yürüdüğü sırada kimliği belirsiz kişi tarafından silahla ateş edildi.

Bir dönem AKP Beşiktaş ilçe yönetiminde de görev yapan Aliye Uzun'u diz kapağından vuran şahıs kaçtı.

"SEVGİLİMİN EŞİ YAPTIRDI"

Olayın ardından Aliye Uzun, güvenlik güçleriyle yaptığı ilk görüşmede B.V. adlı bir iş insanıyla ilişkisi olduğunu belirtti. B.V.'nin evli olduğunu söyleyen Uzun, sevgilisinin eşi S.V.'nin kendisini tehdit ettiğini ifade etti. Güvenlik güçlerine bilgi veren Uzun, saldırının B.V.'nin eşi S.V. tarafından azmettirildiğini iddia etti.

Güvenlik güçlerinin araştırmaları sonucu, saldırganı motosikletli bir kişinin getirdiği ve saldırıdan sonra birlikte uzaklaştıkları da tespit edildi.

SARIYER'DEKİ ÇATIŞMADA DA ADI GEÇMİŞTİ

Polis olayla ilgili çalışma yaparken Aliye Uzun'un ismi 2016'da uyuşturucu baronu Naji Şerifi Zindaşti ile Ömer Erdal Kartal adlı kişiyle Sarıyer'de yaşanan silahlı çatışmanın soruşturmasında yer almıştı. Hiç kimsenin yaralanmadığı silahlı çatışma sonrası gözaltına alınan Zindaşti'nin verdiği ifade de Aliye Uzun ismi geçmişti. Bu soruşturma kapsamında da Uzun’un ifadesi alınmıştı.

Aliye Uzun, Zindaşti ve Burhan Kuzu ile çekilen fotoğraflarla da gündeme gelmişti. Ortaya çıkan fotoğraflarda Uzun, Zindaşti ve Kuzu ile birlikte bir restoranda çekilmiş fotoğrafları ortaya çıkmıştı.