CiddiGazete- AKP Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, AKP'nin Meclis'e taşıdığı Hüdapar Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun "Hizbullah terör örgütü değildir" yönünde bir açıklamasının olmadığını iddia etti.

BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

AKP Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 14 Mayıs seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre partisinden milletvekili seçilen Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı, Mehmet Demir ile birlikte parti il binasında basın toplantısı düzenledi. Milletvekili seçilen isimleri tebrik eden Mustafa Önsay, yeni dönemde yapılacak çalışmalar ve cumhurbaşkanı ikinci tur seçimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

AKP İL BAŞKANI BUNU BİLMİYOR OLAMAZ

AKP Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, toplantı sonunda gazetecilerin sorularını cevapladı. Önsay, Hüdapar Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun AKP'ye yakın TVNet'te katıldığı bir programında açıkça söylediği "Hizbullah bana göre bir terör örgütü değildir" sözlerinin gerçek olmadığını savundu.

Gazetecinin böyle bir açıklamanın olduğunu belirtmesi üzerine Önsay şöyle konuştu:

"Bunlar sizin beyanınız. İşte problem burada. Türkiye'de bu kadar hizmet etmiş 21 yıldır Türkiye'yi alıp baştan aşağı değiştirmiş bir adama yüzde 50 oy çıkmasının sebebi işte bu tip konuşmalar ve bu tip yalanlar. Bunun hiçbir delili yok.

AKP'Lİ BAŞKAN YALAN SÖYLERKEN YÜZÜ BİLE KIZARMADI

Siz bunları söylüyorsunuz, bunlar yok ama siz bunu söylediğiniz için şimdi bütün buradaki insanlar sanki böyle bir şey varmış algısına kapılıyor. Hüdapar'ın bunların hiçbirini dediği yok ama Kandil'de her gün açıklama yapılıyor. Bütün PKK'nın mensupları her gün her şeyi söylüyor. Bunların hiçbirinin sizin için bir önemi yok.

Adamın söylemediği bir şeyi söylüyormuş gibi gelip burada soru haline getiriyorsunuz. Problem burada. Ama şunu unutmayın bu millet bunları yemez. Bu algılarla bu işin gideceği bir yer yok. Bunu anlamadığınız için 16 seçimden beri biz kazanıyoruz ve bunu anlamadığınız sürece biz kazanmaya devam edeceğiz. Kırk yıl geçse de biz kazanacağız."

"BÖYLE BİR AÇIKLAMANIN OLDUĞU YERDE RECEP TAYYİP ERDOĞAN OLAMAZ"

Hüdapar Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun "Hizbullah terör örgütü değildir" yönünde bir açıklamasının olmadığını yalanını tekrarlayan AKP İl Başkanı Önsay, "Ama arkadaşımız şu anda bunun var olduğuna inanıyor. Böyle bir açıklama yok arkadaşlar. Olamaz da. Böyle bir açıklamanın olduğu yerde Tayyip Erdoğan zaten olamaz. Bu kadar basit. AK Parti böyle bir yerde olmaz. AK Parti bunun bedelini yıllardır ödemiş parti nasıl olacak terörle beraber? Her şeyimizle bu milletin birliğini, beraberliğini, vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak demektir. Biz bunun savaşını veriyoruz" dedi.