CiddiGazete- AKP'li Konya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı KOSKİ'de çalışan Yakup Yaşar, iddiaya göre birçok kez mobbinge uğradı.

Yaşar, en son olarak evi şehir merkezinde olmasına rağmen görev yeri değişikliği adı altında ilçelere görevlendirilmek istendi.

Uğradığı mobbinge daha fazla dayanamayan Yaşar, belediyedeki işinden istifa etti.

Öte yandan Konya Teknik Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nda Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi'nden mezun olan Yaşar, 2020 yılında girdiği KPSS'den branşında 180'inci sırada olmasına rağmen bir türlü ataması gerçekleşmedi.

BOYNUNA ASTIĞI DİPLOMA VE NOTLARLA GEZDİ

Hem uğradığı mobbinge hem de atamasının gerçekleşmemesine tepki gösteren Yaşar, ilginç bir eyleme başvurdu.

Yaşar, ön tarafına üniversite diplomasını arka tarafına ise AKP'li Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay'a tepkisini dile getiren "Rızkı Allah verir, Elhamdülillah, Firavun Uğur İbrahim Altay değil" notuyla şehir merkezinde dolaştı.

"İŞİ ÖĞRETTİĞİM PERSONEL BENDEN DAHA ÇOK MAAŞ ALIYOR"

Yaptığı ilginç eylemle ilgili açıklama yapan Yakup Yaşar, şunları söyledi:

"Evli ve bir çocuk babasıyım. Çalıştığım Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ biriminde mobbinge uğradım. En son olarak görev yeri değişikliği adı altında görev yerim değiştirildi. Beni İşletmeler Daire Başkanlığı'na gönderdiler, oradan da ilçelere göndereceklerdi. Ben de uğradığım mobbinglere daha fazla dayanamadım ve istifa dilekçemi verdim. Kurumda benim işi öğrettiğim scada operatörü memur personel 15 bin lira alırken ben 5 bin 750 lira maaş alıyordum" dedi.

"BÖLÜMÜMLE İLGİLİ 2 YILDIR ALIM YOK"

KPSS'de kendi branşında 180'inci sırada olmasına rağmen atanamadığını söyleyen Yakup Yaşar, "2019 yılında Konya Teknik Üniversitesi Konya Teknik Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nda Kontrol ve Otomasyon Teknolojisinden mezun oldum. 2020 yılında girdiğim KPSS'den 71 puan aldım ve kendi branşımda Türkiye'de 180'inci oldum. 2 yıldır bölümümle alakalı bir alım yok. Alım olmayacaksa ben bu diplomayı ne yapayım?" şeklinde konuştu.

"ŞEHİR MERKEZİNDE SU VE SİMİT SATACAĞIM"

Adaletsizliğe dikkat çekmek için bu eylemi gerçekleştirdiğini kaydeden Yakup Yaşar, "Yapılan adaletsizliklere ve mobbinge karşı böyle bir eyleme imza attım. KPSS sınavında yaşananlar ortada. İşimden de istifa ettim, memurluk için atamam da gerçekleşmiyor. Bu saatten sonra şehir merkezinde su ve simit satacağım" ifadelerini kullandı. (Sözcü)