CiddiGazete- AKP Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, "AK Parti İstanbul Mahalle Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, coronavirüs salgını sonrası tüm dünyada değişimler yaşandığını belirterek, "Covid sonrası artık dünya eski dünya değil. Bütün dünyada artık fiyatlar kontrol edilemiyor" dedi.

Bunun küresel bir sorun olduğunu ve çözümün de küresel iş birliğiyle mümkün olduğunu belirten Binali Yıldırım özet olarak şunları söyledi:

"SORUN DA ÇÖZÜM DE KÜRESEL"

"Covid sonrası artık dünya eski dünya değil. Bütün dünyada artık fiyatlar kontrol edilemiyor. Enflasyonun 'e'sini bilmeyen ülkelerde bugün enflasyon, en önemli sorun haline gelmiş. 39 yıl sonra Amerika'da yüzde 7'ye çıkmış. Avrupa'da yüzde 6'ların üzerine çıkmış. Bu ne demektir? Demek ki bu covid sürecinde dünyanın düzeni bozuldu. Üretim sistemi çöktü, ihracat, ithalat, nakliyat... Bütün bunlarda sorunlar yaşanıyor. Bu sorunlar küresel sorun. Küresel sorunların çözümü de yine küresel iş birliğiyle olur, küresel istikrarın sağlanmasıyla olur.

"TEDBİRLERİ TEK TEK DEVREYE ALDIK"

Peki biz bunu mu bekleyeceğiz? Bunlar zaman alır. Tabii ki beklemeyeceğiz. Onun için ilk baştan beri Cumhurbaşkanımızın başkanlığında bu sürecin en az zararla atlatılması için tedbirleri tek tek devreye aldık. Küçük esnafın desteklenmesi, asgari ücretin hatırı sayılır bir şekilde arttırılması, vergi yükünün azaltılması, işten çıkarma yasağının getirilmesi vb... Bunlar alınan tedbirlerden sadece bazıları. Tabii ki imkânlarımız daha fazla olunca daha fazlasını da vereceğiz, veriyoruz da...

"DALGALI ŞARTLARDAN MEDET UMANLAR"

Hiçbir şey tesadüf değildir. Bu başarının arkasında milletin duası, milletin desteği vardır. AK Parti bugünkü dalgalı şartlardan medet umanlara 2023'te yine en güzel cevabı verir mi arkadaşlar? 2023'te yeni bir destan yazacak mıyız? İstanbul olarak bu işin öncülüğünü yapmaya hazır mıyız? Tabii ondan sonra 2023, 2024'e giden yolu açan seçimdir. Bunu da unutmayalım. 2023 olmadan 2024 olmaz. 2024'te de inşallah İstanbul başta olmak üzere bütün Türkiye genelinde tekrar AK Parti'nin yerel siyasetiyle milletimizi buluşturacağız. Bu kadrolarla, sizlerle yapacağız."