CiddiGazete- Devlet Bahçeli, Bursaspor- Amedspor karşılaşmasında yaşanan olaylara ilişkin açıklama yapmış, "Bize göre Amed diye bir yer yoktur, Amedspor'dan da bahsedilemeyecektir. Bursaspor taraftarlarını buradan selamlıyorum, milli duruşlarından dolayı tebrik ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Yeni Şafak'ta yazan AKP'li Mehmet Metiner, Devlet Bahçeli'nin sözlerini eleştirdi.

Metiner, Bursaspor taraftarlarının tribünlerde "Beyaz Toros" ve "Yeşil" pankartları açılmasına ilişkin olarak, "Bu ülkede Kürtlere yönelik etnik inkârı, asimilasyonu ve beyaz toroslarla ve yeşil figürleriyle özdeşleşmiş şiddet politikalarını sonlandıran Erdoğan'ın karşısına Kürtleri dikmeye çalışanların, gerçekte en büyük Kürt ihanetçisi olduklarının bilinmesi gerekiyor" dedi.

AKP'nin eski milletvekili de olan Mehmet Metiner yazısında, "Yüreğimizin bir yanı Kürt, bir yanı Türk. Bir yürek olmuş Kürt ile Türk. Aynı damarda akan kan olmuş Kürt ile Türk. Yüreğimize sadece Türk mü diyeceğiz, orta yerinden mi böleceğiz yüreğimizi, kanımızı mı ayrıştıracağız şurası Türk, burası Kürt diye? Hangi şehrimiz sadece Türk'tür veya yalnızca Kürt'tür? Şehirlerimizi Türk-Kürt diye bölümlemeye kalkışırsak yüreğimizi lime lime etmiş oluruz. Diyarbakır sadece Kürt değildir, Bursa yalnızca Türk değildir. Diyarbakır ne kadar Türk ise Bursa da o kadar Kürt'tür" ifadelerini kullandı.

AKP'li Metiner'in Bahçeli'yi hedef alan sözlerine Balgat'tan henüz cevap gelmedi.

"BAHÇELİ SÖZLERİMDEN RAHATSIZ DEĞİL"

Mehmet Metiner, geçen Kasım ayında katıldığı bir yayında, Devlet Bahçeli'nin kendisinden rahatsız olmadığını belirterek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Yav Mehmet Metiner kendinden bahsetmeyi sevmez ama 15 Temmuz'dan sonra bu 'Cumhur İttifakı'nı herkesten önce savunan kişi benim ya. Televizyon konuşmalarıma baksınlar. Daha kimse telaffuz etmemişken 15 Temmuz'da o ki bedenlerimizle, yüreklerimizde yan yanaydık. Bu ittifak artık kaçınılmazdır. Ben o günden sonra Sayın Bahçeli'yi kendi liderim, MHP'yi kendi partim olarak gören bir insanım ya. Mehmet Metiner'in Bahçeli'yi rahatsız edecek hiçbir sözü yok."