CiddiGazete- 6284 sayılı "Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesi" kanununa sahip çıkan, ancak akabinde iktidara yakın kimi çevrelerce "eleştiri" oklarına tutulan AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, bu kez normalde muhalif kişi ve kurumları hedef göstermesiye tanınan Yeni Akit'in gündeminde.

Sözde gazetenin yazarlarından Zekeriya Say, kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda Zengin'in yeni dönemde Meclis'te olmaması gerektiğini şu ifadelerle savundu:

"Kimle görüşsem, 'Özlem Zengin' aday olursa AK Parti'ye oy vermeyeceğim' diye yemin ediyor. Bu da vatandaşın kırmızı çizgisi. AK Parti yönetimi, tabanda çığ gibi yükselen bu tepkiye kulak vermeli. Özlem Hanım da inatlaşmayı bırakıp partinin önün açmalı."

Say, kendisine yöneltilen "kadın düşmanlığı" eleştirilerine ise "Ne alakası var. Kadına şiddet sorununu Batı'dan devşirme yasalarla çözemeyiz. Ayrıca İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanması için çıkarılan 6284'e 'Kırmızı çizgimiz' denilmesi kabul edilemez" cevabını verdi.

Zengin ise bugün gazeteci Murat Yetkin'e yaptığı açıklamada "Bizim mahalle kadınların değiştiğini göremiyor" ifadesini kullandı.

ZENGİN NEDEN HEDEFTE?

Özlem Zengin, Yeniden Refah Partisi'nin "6284" sayılı kanunun değiştirilmesiyle ilgili talebine itiraz ettiği için parti tabanınca hedef gösterilmişti.

16 Mart'ta iktidara yakınlığıyla bilinen A Haber’de konuya ilişkin konuşan Zengin, şunları söylemişti:

- Artık bu konu hakkında fazla konuşmak istemiyorum. Hedef haline geliyorum. Sayın bakanımız açıklama yapıyor, sayın cumhurbaşkanımızın açıklamaları var ama ben bu konuda ne zaman bir şey söylesem normali çok aşan bir hedef olma hali ortaya çıkıyor."

"TEHDİT MESAJLARI ALIYORUM"

- Sadece Twitter'dan değil, çok düzenli ve planlı bir saldırıya dönüşüyor. Bununla da kalmıyor, telefonuma yüzlerce tehdit mesajları alıyorum. Bunun ne kadar ciddi bir konu olduğunu bilmiyorum kamuoyu fark ediyor mu.

- Türkiye'de İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili tartışmayı Saadet Partisi açmıştır. Bugün altılı masaya baktığınız zaman yan yana durduklarında var mı bir çatışmaları? Sayın Akşener, İstanbul Sözleşmesi'nin geleceğini söylüyor. Saadet Partisi'nden en ufak bir ses yok, bir uzlaşma var.

AKP'li olarak anılan sunucu Melih Altınok'un "Bu saldırılar muhalefetten mi geliyor?" sorusuna "Hayır" cevabını veren Zengin, şöyle devam etmişti:

"Bu tartışmanın üslubuna itirazım var. Artık bu kanunla ilgili hiçbir şey söylemek istemiyorum. Yorgunum. Yalnızlıktan da yorgunum, camiamızın içinde bulunduğu durumu değerlendirirken de hüzün duyuyorum."