CiddiGazete- AKP'nin anayasa değişikliği önerisi için kapısını çaldığı HDP'ye ilişkin, "HDP legal bir partidir. Onların desteğine ihtiyacımız var" diyen AKP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, bir adım daha attı. Cevheri bu kez de çözüm sürecine dair, "Uzatılan bu eli HDP değerlendirirse, bu anayasa çalışmasına müspet manada destek verirse, neden olmasın?" ifadelerini kullandı.

AKP'nin sesi olan Cevheri, bu kez bir adım daha atarak çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Medyascope’dan Ferit Aslan'a konuşan Cevheri, partisinin bir anayasa çalışma dolayısıyla Meclis'teki bütün grupları ziyaret ettiğini belirterek, "HDP grubunu da ziyaret ettiler. Bir anayasa çalışması olduğundan herkesin katkılarının sağlanması noktasında partimizin yapmış olduğu bir nezaket ziyaretiydi. Görüş alışveriş ve fikir teatisinde bulundular. Ben de partimin yapmış olduğu bu ziyarete destek verdim. Ben siyasette diyalogdan yanayım. Benim söylemek istediğim buydu. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre kurulmuş bir partidir ve Meclis'te grubu da vardır, belli bir oy potansiyeli de vardır. Partimin yaptığı doğrudur. Dolayısıyla bir anayasal değişikliğin, yapıldığı toplumun bütün kesimleri tarafından genel kabul görmesi ve desteklenmesi önemlidir. Çünkü bu normal bir kanun değil, anayasa çalışmasıdır. Bu bağlamda ben bir değerlendirmede bulundum" diye konuştu.

"NEDEN OLMASIN?"

AKP'li Cevheri, ziyaretin ardından "Yeni bir çözüm süreci mi başlıyor?" şeklinde yorumlara ilişkin de "Şimdi tabii, neden olmasın? Uzatılan bu eli HDP değerlendirirse, bu anayasa çalışmasına müspet manada destek verirse... HDP'nin sorunu, Türkiye partisi olup olmaması. Biz arzu ediyoruz ki; HDP, Türkiye partisi olsun, terör ile arasına bir mesafe koysun. Bizim AK Parti olarak bir duruşumuz ve çizgimiz vardır. Dolayısıyla ülkenin birliği bütünlüğü noktasında, gönderde Türk bayrağının dalgalanması noktasında hassasiyetimiz var. Bu, bizim kırmızı çizgimiz ve hiçbir zaman taviz vermeyiz" dedi.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'A DESTEK

HDP ile ilgili sözlerinin arkasında olduğunu ifade eden Cevheri, "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası içinde çıkarılan yasalar doğrultusunda kurulmuş olan bir partidir. Dolayısıyla bu nedenle legal bir partidir. Sözlerimin arkasındayım. İyi ilişkilerin, her zaman iyi olduğunu düşünüyorum. Diyalogdan yanayım, diyalog bu ülkedeki huzuru ve sosyal barışı sağlar diye düşünüyorum. Mersin saldırısından sonra Demirtaş'ın yaptığı doğrudur. Terörü telin etti, doğru olan budur. Bugün ülkede birtakım haklar aranıyorsa bu silah ile insan öldürmek ile terörizm ile yakarak, yıkarak olacak bir şey değildir. Hak aramanın yasalar çerçevesinde demokratik bir şekilde olması gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.