CiddiGazete- AKP heyetinin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığında, başörtüsü konusunda hazırlanacak anayasa değişikliği taslağı için HDP'yi ziyaret etmesi AKP'de tepkilere neden olurken, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri'den dikkat çeken bir çıkış geldi.

Memleketinde katıldığı bir televizyon programında AKP heyetinin HDP ziyaretine ilişkin soruya cevap veren AKP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, "HDP'ye gitmek değil, gitmemek abestir. Kanunlara göre kurulmuş legal bir parti" dedi. Mehmet Ali Cevheri'nin açıklaması şöyle:

- Yani gidilmesi değil, bana göre gidilmemesi abestir. Gidilmemesi abestir tabi yani şimdi dolayısıyla legal bir parti , kanunlara göre kurulmuş Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında faaliyet yapan, grubu var ve biz bir anayasa değişikliği yapacağız.

- Özellikle iki maddede hem başörtüsü noktasında gerek takan ve gerekse takmayan her insanımıza bu özgürlüğü, bu ortamı sağlamak adına bir de aile birliği noktasında anayasa teklifimiz olacak ve orada da HDP'nin de bir grubu var ve oyu var.

- Ve onların da desteğine ihtiyacımız var ki zaten onlar da başörtüsüne destek verdi, deklare etmişlerdi.

- Neden gidilmesin; artı kamuoyunun bilmediği bir husus var.

- Sürekli bunu derim ki biz Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında yasal çalışma yapılırken bir de kulisin arka tarafı vardır.

- Orada bütün gruplar giderler. Herhangi bir önerge vereceği zaman kanun teklifi getirileceği zaman veya değiştirileceği zaman görüşürler.