CiddiGazete- AKP'li vekillerin saldırgan tutumu, bugünkü bütçe görüşmelerine de yansıdı. AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık, İyi Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'e yumruk attı ve dengesini kaybederek yere düştü.

İyi Parti'den son konuşmacı olarak kürsüye İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz çıktı. Beyaz konuşmasına başlamadan önce AKP'nin ön sıralarında oturan AKP Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ile İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar İyi Partili vekile laf attılar.

Beyaz ile AKP'li vekillerin sözlü atışması sürürken oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Haydar Akar, "Lütfen, hatibe söz verdim, konuşmasını yapsın" diye uyardı. Vekillerin atışması devam edince Akar kızdı ve "Birleşime 10 dakika ara veriyorum" dedi.

YUMRUK ATTI; YERE DÜŞTÜ

Genel kurula verilen arada tansiyon yükseldi. AKP ve İyi Partili milletvekilleri kürsü önünde toplandılar. AKP'li Zafer Işık ile İyi Partili Hüseyin Örs arasında arbede çıktı.

Işık, yüzük olan sağ eliyle Örs'e vurdu. Merdivenlerin olduğu bölümde yumruk atan AKP'li Işık, dengesini kaybederek yere düştü.

Işık'la birlikte kavgaya karışan AKP Yozgat Milletvekili Yusuf Başer'in de yere düştüğü görüldü. İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş ise AKP'li Işık'ın burnunu sıktı.

GÜVEN HASTANESİ'NE KALDIRILDI

İdari Amirleri ile CHP'li vekiller kavganın daha da büyümesini engellediler. Darbe alan İyi Partili Hüseyin Örs önce Meclis'teki revire, ardından Ankara Güven Hastanesi'ne götürüldü. İyi Parti TBMM Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu, saat 16.00'da Örs'ü ziyaret edecek ve sağlık durumuyla ilgili açıklama yapacak.

oğank-1

AKP'LİLER DAHA ÖNCE DE SİNAN OĞAN'A SALDIRMIŞTI

Meclis çoğunluğu nedeniyle diğer partilerin milletvekillerine zaman zaman saldırı gerçekleştiren AKP'li isimler, MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'ı da ortalarına alıp yumruklamaya çalışmıştı. MHP Iğdır milletvekili Sinan Oğan, yumrukların havada uçuştuğu o anları Twitter'dan şu ifadelerle paylaşmıştı: "60 AKP'li öldürmek kastıyla Sinan Oğan'a saldırdı, yine de yıkamadı!"